Saopštenje Dušana Janjuševića, predsjednika Odbora direktora Rudnika uglja AD Pljevlja

 

Kada neko govori o zatvaranju Termoelektrane, a samim tim Rudnika uglja u Pljevljima siguran sam da radi protiv javnog interesa ne samo Pljevalja, već i cijele države. Stabilna proizvodnja električne energije jednako je važna za svaku opštinu u Crnoj Gori i to bi moralo biti jasno svima u državi, a posebno poslaniku Nebojši Medojeviću rođenom Pljevljaku.

Gospodine Medojeviću, u priči koju intenzivno plasirate poslednjih mjeseci, niti ima javnog interesa, niti ima dobre namjere. Kada imate dobru namjeru, u priču ulazite tako što stvarate preduslove za ostvarenje tog vašeg cilja i time pokazujete odgovornost za posledice koje bi nastale zatvaranjem TE Pljevlja odnosno ostvarenjem vašeg cilja.

Zašto gospodine Medojeviću u zaborav pade priča o Vektri Jakić prema kojoj imate posebnu emociju. Zašto ne pričate o pokretanju proizvodnje u tom preduzeću.

Zašto ne razmišljate o pokretanju proizvodnje cementa u našem gradu gdje bi, recimo Rudnik uglja, kao prirodni partner, u saradnji sa relevantnim Evropskim konzorcijumima pokrenuo tu proizvodnju.

Zašto ste zaboravili proizvodnju opeke i cigle visokog kvaliteta koja se može ponovo pokrenuti samo ako se na tome radi.

Vi gospodine Medojeviću trenutno radite na „ZATVARANJU“,  i to nije dobra namjera. Bilo bi dobro da se posvetite „OTVARANJU“  novih radnih mjesta što bi predstavljalo javni interes.

Ukoliko niste u stanju da procijenite šta je od ovo dvoje javni interes, pozivam vas da dođete u „ VAŠ“  grad i objasnite radnicima zašto je „DOBRO“ to što želite da zatvorite preostala dva privredna giganta koja su ostala u Crnoj Gori. Sasvim sam siguran da će vas dočekati više hiljada ljudi, a sindikati su vam to jasno stavili do znanja.

Izvor: PvPortal