BRANISLAV MILAČIĆ SREĆAN POSLIJE ODLIČNIH REZULTATA NAŠIH TIMOVA NA EVROPSKOJ SCENI

Jake Budućnost i Sutjeska najbolja su stvar za crnogorski fudbal

Jul 2018 tuga, čemer i jad – šampion Sutjeska ispada od Astane i Alaškerta, Budućnost je nemoćna protiv Trenčina, Rudar nije uspio ni da zaprijeti komšijama iz Partizana, a OFK Titograd je “popio” šamarčinu od amatera sa Farskih Ostrva (B36), a obrazi bride i dan danas.

Jul 2019 sreća, ponos i vjera u bolje sjutra Sutjeska je herojski eliminisala Slovan iz Bratislave, Budućnost se prošetala protiv Narve Trans, a Zeta i Titograd su nakon prvih loših utakmica popravili utisak u okršajima sa Fehervarom i ekipom CSKA iz Sofije.

Dovoljno da više ne mislimo na prošlo ljeto, koje ćemo zauvijek pamtiti…

“Preduslov da se nešto napravi u Evropi je da se zadrži sastav iz prošle sezone. I naravno da se ta ekipa pojača. To je Sutjeska uradila i napravila je veliku stvar”, govori nam Branislav Milačić, vječiti zaljubljenik u domaći fudbal…

“Budućnost nije oslabila kadar i to je takođe dobro. Čak su i Zeta i Titograd odigrali neriješeno uprkos tome što su ostali bez pola igrača. Definitivno smo bili ozbiljniji u Evropi poslije one katastrofe prošle godine. Valjda smo konačno shvatili da možemo bar u tim prvim kolima da se svima suprotstavimo uspješno”, jasan je popularni ser Brano.

A kada smo konačno shvatili “neke stvari” a trebalo nam je mnogo očekujete li da ubuduće naši klubovi budu još ozbiljniji?

“Od Sutjeske očekujem sigurno, jer je zaradila dovoljno para i za takmičenje i za pojačanja. Sa tim parama od Evrope može da napravi ozbiljan posao, da ulaže, ali i da održava nivo”, svjestan je Milačić da su “plavo bijeli već zaradili 920.000 eura od Uefe, dok bi mogli da zarade još 280.000 (ako budu igrali 3. kolo kvalifikacija za LE) ili 480.000 (ako budu igrali 3. kolo kvalifikacija za LŠ)…

“Budućnost treba još da ulaže, a da li će ulagati sve zavisi od toga ko će doći na čelo kluba i koliko će para donijeti. Što se tiče ostalih naših klubova, nastaviće se rasprodaja, jer je to pitanje života”.

A Milačić bi volio da vidi snažnu Sutjesku i Budućnost u sljedećim sezonama…

“To bi bilo dobro za domaći fudbal. Da se Budućnost i Sutjeska osnaže, a svi mi ostali da pravimo igrače. To je realna i najbolja stvar”, jasan je direktor podgoričkog Koma.

“Plavo bijeli” i “plavi” su naredne runde evropskih takmičenja obezbijedili sa domaćim snagama (jedini stranci su bili Ciger i Mijić). Štaviše, u startnih 11 Sutjeske i Budućnosti je bilo po pet Nikšićana i Podgoričana. A sa klupe su dirigovale legende klubova i gradova Nikola Rakojević i Branko Brnović.

“To je vrlo bitno. Nikšić i Podgorica moraju da stvaraju igrače, koji će se nadograđivati uz pojačanja. Ne može nama da bude primjer Evropa, gdje se ulažu velike pare i može da se kupi 11 fudbalera. Kada se dovode igrači sa strane to treba da bude igrač koji odskače i pravi prevagu, jer je u suprotnom bolje dati šansu nekome našem”, rekao nam je Milačić, koji je poentirao…

“Ko će da voli više svoj klub i da se bori za njega, ako ne dijete toga grada. I ko će bolje da vodi taj klub, ako ne neko ko je igrao tu i ko je živio u tom gradu. Naravno, ne mora to da bude pravilo, ali naša orjentacija trebaju da budu domaći igrači i treneri”, poručio je Milačić.

Izvor: Dnevne novine