Veliki dio Opštine Bijelo Polje tokom noći zadesilo je snažno olujno nevrijeme, napravivši štetu na brojnim objektima, stubovima za električnu energiju, a polomljena su i brojna stabla.

Foto: rtcg.me Foto: rtcg.me

“Od sinoć je podrčuje Vraneške doline bez električne energije. Pod naletom vjetra popadali su stubovi na niskonaponskoj mreži u više sela. Ekipe CEDIS-a nastoje da zamijene stubove u Mahali, Bijelom Potoku, Grabu i Goricama”, kazao je Radiju Crne Gore predsjednik Mjesne zajednice Pavino Polje, Slobodan Leković.

Prema riječima Sakiba Čindraka, predsjednika Mjesne zajednice Bistrica I, tamošnja sela su periodično ostajala bez struje da bi se jutros situacija stabilizovala. Bilo je štete na pomoćnim objektima, a mještanini Halidu Haskoviću vjetar je odnio krov sa sjenjaka.

U Mjesnoj zajednici Rasovo, u selu Borovac, porodica Adžibulić ostala je bez krova na porodičnoj kući. Na sreću nije bilo povrijeđenih.

Tokom noći napadao je i snijeg koji je u višim predjelima dostigao visinu od 20 centimetara, dok je u nižim, tek pokrio površine.

Kako smo saznali iz JKP “Lim” snjegočistači su upućeni prema planinskim selima, jer je mećava na nekim mjestima stvorila namete.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore