Izložba radova učenika mojkovačkih osnovnih škola, koji su u protekla tri mjeseca pohađali likovnu radionicu u Centru za kulturu “Nenad Rakočević”, otvorena je sinoć u galeriji te ustanove.

Likovnu radionicu vodio je Mladen Blažević, a u njoj učestvovalo 15-ak učenika koji su u različitim tehnikama (sa olovkama, markerima, hemijskim, ugljem, vodenim bojicama i temperama), crtali i slikali.

“Polaznici su bili veoma marljivi i kreativni pokazavši visok stepen međusobne koperativnosti i inicijative tako da smo na kraju imali zadovoljstvo da najbolje radove selektujemo u nekoliko cjelina koje odražavaju sav njihov talenat i kreativnost”, kazao je Blažević.

Kako je dodao, radionica im je, dva puta nedjeljno, omogućila da kroz dopunski rad, koji je nešto drugačiji od onog koji se primjenjuje u školama, usavrše ono što vole i prema čemu imaju sklonosti.

“Dobri rezultati su nas motivisali da i naredne godine organizujemo sličnu radionicu”, najavio je Blažević.

Direktorica Centra za kulturu Ljilja Jokić, ocijenila je aktivnosti Blaževića kao ostvarenje jednog od osnovnih ciljeva te ustanove koji se odnosi na proširivanje interesovanja mladih za kulturna dešavanja, ali i njihovo učešće u njima.

Jokić je istakla da je rukovodilac galerije Mladen Blažević najzaslužniji što se u prvoj polovini ove godine realizovao ovako značajan projekat.

Postavka koja je privukla veliki broj posjetilaca biće otvorena narednih dana za sve one koji žele da je pogledaju.

Danas će učenici OŠ “Aleksa Đilas Bećo” posjetiti izložbu sa svojim nastavnikom likovne kulture Vladisavom Kostićem.

izvor: rtcg.me