DJELO MILUTINA OBRADOVIĆA

Izložba “Običan malecki san” u Beranama

Izložba slika pod nazivom “Običan malecki san”, akademskog slikara Milutina Obradovića, prvi put biće predstavljena na sjeveru Crne Gore.

“Tradicionalana manifestacija Beransko kulturno ljeto i JU Polimski muzej Berane biće domaćini i organizatori ove značajne izložbe autora Milutina Obradovića. Izložba broji 30 eksponata rađenih tehnikom uljanih boja na platnu. Ovu značajnu, veoma zapaženu i po mnogo čemu originalnu izložbu slika do sada je bila predstavljena publici u Beogradu, Podgorici, Ljubljani, Sarajevu, Kotoru”, saopštili su organizatori.

Svečano otvaranje izložbe zakazano je sjutra u 20 sati, a izložbu će svečano otvoriti predsjednik opštine Berane g. Dragoslav Šćekić.

Platna Milutina Obradovića i poseban način kako on likovno obrađuje figuraciju konja u posmatraču bude posebnu znatiželju za onim suštinskim pitanjem šta je to definicija djetinjstva, ljubavi i prolaznosti života.

On će učestvovati na bijenalu u Firenci gdje će se predstaviti sa dva platna upravo iz ciklusa „Običan malecki san“. Izložbu slika „Običan malecki san 2020 imaće priliku da vidi i zagrebačka likovna publika.

Obradović je rođen u Bijelom Polju, srednju likovnu školu i Fakultet likovih umjetnosti završio je 2002. godine u sklasi profesora Smaila Karaila.

Izvor: RTCG