Očigledno, žurilo se da se što prije podijele poslovi, a sada nikoga nije briga kada će biti završeni, kaže Mitrović i poziva ostala nevladina udruženja koja se bave razotkrivanjem kriminalnih radnji da se uključe u ovu problematiku

Sudeći po tvrdnjama iz Uprave za saobraćaj, radovi na rekonstrukciji putnih pravaca na prostoru pljevaljske opštine kasne zbog toga što se loše planiralo i projektovalo, kao i zbog nerješavanja imovinsko- pravnih odnosa. Rekonstrukcija magistralnog puta iz pravca Bijelog Polja do pljevaljskog sela Mijakovići nije završena do juna prošle godine kako je bilo ugovoreno. Ni rekonstrukcija putnog pravca Pljevlja-Boljanići, prema Čajniču, nije dovršena do kraja prošle godine, a nije završena ni dionica puta Pljevlja –Mihajlovica iako je rok bio avgusta prošle godine.

Kad je u pitanju rekonstrukcija puta Pljevlja-Boljanići, na dionici dužine 16,3 kilometra, iz Uprave za saobraćaj nema konkretnog odgovora zbog čega se kasni sa završetkom radova koje izvodi „Crnagoraput“.Duga zima usporila radove.

U slučaju rekonstrukcije puta Pljevlja-Mihajlovica, koju izvodi „Štrabag“, a koja je počela u avgustu prošle godine, očigledno je da su ovi poslovi loše planirani i da je projekat loše urađen, jer u određivanju roka za izvršenje radova nije vođeno računa o tome da pljevaljska zima dugo traje. Iz Uprave za saobraćaj su se u više navrata požalili na pljevaljsku zimu, obećavajući da će poslovi, umjesto u avgustu, biti završeni do kraja godine.

-Na rekonstrukciji magistralnog puta M-6 dionica Pljevlja-Mihajlovica trenutno se vrše radovi na izradi potpornih konstrukcija i uklanjanju stare kolovozne konstrukcije, kao i priprema za ugradnju sistema za prihvat atmosferskih voda i ugradnju nove kolovozne konstrukcije, saopštili su iz Uprave za saobraćaj.

-Trenutno se vrše radovi na iskopima, izradi nasipa, izradi potpornih konstrukcija, uklanjanju stare kolovozne konstrukcije, pripremi za izgradnju sistema za prihvat atmosferskih voda i ugradnju nove kolovozne konstrukcije, saopštili su iz Uprave za saobraćaj, ali bez odgovora zbog čega poslovi nijesu završeni do kraja prošle godine, kako je bilo ugovoreno.

Sličan je stav i kada je u pitanju magistralni put iz pravca Bijelog Polja, odnosno dionica Vrulja-Mijakovići. Ta dionica je dugačka 7,5 kilometara, gradi je „Tehnoput-MNE“, a rok je probijen prije više od godinu dana.

-Do kašnjenja u realizaciji ugovora o građenju došlo je iz sledećih razloga: neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, negativnog uticaja epidemije virusa korona, neophodnosti izmještanja visokonaponske i niskonaponske mreže, nemogućnosti izvođenja radova u zimskom periodu, izmještanja kolektora fekalne kanalizacije iz trupa novoizgrađenog puta, kao i izmjene tehničke dokumentacije uslovljene pojavom klizanja kosina na dijelu trase puta i izgradnje dodatnih potpornih konstrukcija, kazali su nam iz Uprave za saobraćaj.Ugroženo seosko stanovništvo

Zbog kašnjenja u završetku radova na putnim pravcima, ogorčeni su i predstavnici seoskih mjesnih zajednica. U MZ Bukovica tvrde da je to selo još udaljenije od grada zbog kašnjenja u završetku poslova na putnom pravcu Pljevlja –Boljanići, jer je neophodno koristiti alternativni put preko sela Glisnice.

-Centar mjesne zajednice od Pljevalja je udaljen oko 65 kilometara, a sada je udaljenost veća i do deset kilometara, kaže predsjednik MZ Bukovica Gligor Topalović.

Iz MZ Boljanići kao jedan od najvećih problema ističu loš kvalitet kolovoza preko sela Glisnice.

-Apelujem da se ovaj putni pravac popravi, jer je sasvim sigurno da radovi na magistralnom putu Pljevlja-Boljanići neće biti završeni do kraja godine, tvrdi predsjednik MZ Boljanići Mijo Kotlaja.

Iz NVO „Breznica“ upozoravaju na moguće zloupotrebe.

-Otvoreno pozivamo tužilaštvo da utvrdi ko je i koliko se ugradio u ove poslove. Kako to da nam se stalno ponavljaju isti problemi prilikom projektovanja?! Zar projektant nije obilazio dionicu ovog puta, zar se nije upoznao sa klimatskim uslovima i sa postajanjem nekih drugih instalacija na terenu, već se to saznaje tek onda kada radovi počnu, kazao je izvršni direktor „Breznice“ Milorad Mitrović.

On pita i hoće li kompanije koje kasne sa radovima plaćati „ekonomske penale“ ili će ih zaštiti oni koji sjede u organima državne uprave.

-Očigledno, žurilo se da se što prije podijele poslovi, a sada nikoga nije briga kada će biti završeni, kaže Mitrović i poziva ostala nevladina udruženja koja se bave razotkrivanjem kriminalnih radnji da se uključe u ovu problematiku.

-Pojedine organizacije uzimaju novac za projekte koji se odnose na borbu protiv nezakonitih radnji, a u ovom slučaju ćute, istakao je Mitrović.

Izvor: dan.co.me