IZ RUDNIKA UGLJA PORUČILI Nadzor je bio potreban

Nakon što su se pojedini radnici, ali i jedna od sindikalnih organizacija, pobunili zbog postavljanja video-nadzora u Rudniku uglja, iz uprave te kompanije je saopšteno da se video-nadzor postavlja zbog zaštite imovine preduzeća i u skladu sa zakonskim okvirima. Iz uprave te kompanije tvrde i da nijesu tačne tvrdnje da zaposleni u okviru radnog prostora nemaju toalet.

– Podaci koji su navedeni su netačno i tendenciozno interpretirani, a sagovornici su pogrešno informisali novinara i pokušali da dezinformišu javnost iz samo njima znanih interesa. Naime, zaposleni u radnoj jedinici kopovi imaju sve uslove neophodne za obavljanje radnih obaveza: nove, savremene objekte sa uređenim mokrim čvorovima, tuš-kabine, svlačionice, posebne ormariće za ostavljanje garderobe, kao i bife, gdje za vrijeme odmora mogu gledati i televiziju i poslužiti se u samom bifeu uz obrok koji dobijaju svakog dana. Ni na koji način nije ugrožena privatnost radnika – tvrde iz uprave Rudnika uglja.

Kako su pojasnili, do odluke o uvođenju video-nadzora došlo je zbog činjenice da je Rudnik u dužem periodu bio izložen otuđenju imovine i namjernom oštećenju skupe mehanizacije. Tvrde i da prilikom postavljanja video-nadzora nijesu bili u obavezi da se o tome konsultuju sa sindikatom na čijem je čelu Miladin Sekulić, jer im je saglasnost za takav korak dala reprezentativna sindikalna organizacija čiji je predsjednik Jagoš Gomilanović.

Izvor: Dan