Humanitarna organizacija ,,One Nation” dopremila namirnice najugroženijim porodicama

Raspodjela pomoći u Rožajama

Posredstvom medžlisa Islamske zajednice u Rožajama, međunarodna humanitarna organizacija „One nation” iz Velike Britanije obezbijedila je stotinu paketa sa higijensko-prehrambenim artiklima za najugroženije porodice u ovoj opštini. Prema riječima Borisa Ćukovića, predstavnika britanske humanitarne organizacije, osim u Rožajama, pomoć su podijelili i ugroženim porodicama u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu.

Paketi sadrže najosnovnije potrepštine za jednu porodicu. Nadamo se da ćemo ponovo doći u Rožaje u ulozi humanitaraca i da će ova saradnja biti nastavljena. Tokom Ramazana naša organizacija će pružiti pomoć najugroženijima u više od 40 zemalja – istakao je Ćuković.

Zahvaljujući na donaciji, predstavnik medžlisa IZ Ramiz Luboder kazao je da tokom Ramazana redovno sprovode ovakve i slične aktivnosti, te da obilaze porodice kojima je pomoć najpotrebnija.

Ovakva pomoć veoma je značajna za one porodice kojima je ona potrebna i predstavlja radost za sve članove tih familija. Zahvalni smo organizaciji iz Britanije i vjerujemo da će ovakva saradnja biti nastavljena i ubuduće – rekao je Luboder.

Izvor: Dan