Kotorska policija je uhapsila G.M. (45) iz Herceg Novog jer je pucao iz vatrenog oružja na javnom mjestu. Osumnjičeni se tereti za krivično djelo i više prekršaja.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor su došli do saznanja da je nepoznato lice 11. maja oko 20 sati i 30 minuta u mjestu Peluzica ispred jednog ugostiteljskog objekta pucalo u vazduh iz vatrenog oružja.

“Policijski službenici su identifikovali i pronašli lice u 21 sat i 40 minuta. On je upravljao vozilo marke ‘Renault Talisman’ podgoričkih registarskih oznaka u kojem su se nalazila još četiri lica. Vozilom je upravljao G.M. (45) iz Herceg Novog”, saopšteno je iz Uprave policije.

Policajci su, kako se dodaje u saopštenju, pregledali vozilo i ispod sjedišta vozača pronašli pištolj marke „CZ M – 57“ kalibra 7,62 mm u ilegalnom posjedu, sa metkom u cijevi. Takođe, u vratima vozača su pronađena dva okvira sa ukupno 13 metaka.

O događaju je obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se G.M. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružje i eksplozivnih materija.

“Nakon privoda državni tužilac mu je odredio mjeru nadzora – zabrana napuštanja stana.
Pored krivične prijave, policijski službenici su protiv G.M. Sudu za prekršaje u Kotoru podnijeli zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka jer je počinio prekršaje iz oblasti Zakona o javnom redu i miru (upotreba vatrenog oružja na javnom mjestu) i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima (upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola)”, zaključuje se u saopštenju UPrave policije.

Izvor:RTCG