Ravnomjerni investiocioni zamah u budućem periodu treba da se reflektuje kroz vidljivo smanjenje u razlici između sjevernih i južnih opština. Uvjeren sam da će opština Mojkovac biti neizostavni dio tog procesa, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

On je to kazao u čestitki koju je povodom 13. avgusta Dana opštine Mojkovac uputio predsjedniku Opštine Ranku Mišniću i Predsjedniku Skupštine opštine Dragomiru Mrdaku.

“U godini, kada slavimo 80 godina od izbijanja opštenarodnog ustanka protiv okupatora, dužni smo da se kolektivno prisjetimo svih žrtava koje su, bezrezervno, u tamnici fašizma i pogrešnih ideologija, dali svoje živote za našu slobodu”, kazao je Bečić u čestitki.

Mojkovčanima i Mojkovčankama poručio je da budu ponosni na svoju istoriju i svoje pretke koji su, kako je kazao, svoj nemjerljivi doprinos u borbama iskazivali kroz najsvjetlije primjere junaštva i nepokolebljivosti.

“Trijumfalizam nad pogrešnim ideologijama ne bi bio moguć bez jake svijesti o pravednosti i uzvišenim vrijednostima, za šta su se naši preci i izborili”, kazao je Bečić. Vrijeme pandemije koronavirusa, koje je zateklo našu državu, navelo nas je, dodaodao je Bečić, na neophodnost da se okrenemo sebi i na djelu pokažemo našu prepoznatljivu karakternu osobinu, a to je solidarnost, uzajmanost i socijalnu privrženost.

“Ravnomjerni investiocioni zamah u budućem periodu treba da se reflektuje kroz vidljivo smanjenje u razlici između sjevernih i južnih opština. Uvjeren sam da će opština Mojkovac biti neizostavni dio tog procesa, te da će lokalna samouprava kroz podsticanje i afirmaciju mladih, posvetiti veliku pažnju stavaranju kvalitetnog ambijenta u kojem bi oni iskazali svoj puni potencijal”, navodi Bečić u čestitki.

On je poručio da će Skupština Crne Gore uvijek biti iskreni partner lokalnoj samoupravi u planiranju unapređenja kvaliteta života i stvaranju jednakih uslova za sve građanke i građane.

Izvor:RTCG