ČESTITKA MARKOVIĆA

Investicije u sjever preko milijardu eura

Od početka mandata ove Vlade do kraja 2019. godine investicije u sjeverni region premašiće milijardu eura, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković u čestitki povodom 5. avgusta – Dana opštine Gusinje.

“Crna Gora nikada nije bila više uvažena u međunarodnoj zajednici, niti je imala dinamičan ekonomski rast kao u posljednje dvije godine. Efekte takvih dostignuća i Vladinih politika osjeća i sjever Crne Gore i oni se posebno ogledaju u činjenici da će do kraja godine, a računajući od početka mandata ove Vlade, investicije u sjeverni region premašiti milijardu eura”, navodi se u čestitki predsjednika Vlade.

Svjesni da je snaženje saobraćajne infrastrukture preduslov ukupnog ekonomskog razvoja, dodaje Marković, više od 11 miliona eura ulaže se u rekonstrukciju puta Dinoša – Cijevna Zatrijebačka, koji će, kako je kazao, po završetku biti dio moderne saobraćajnice Podgorica – Gusinje preko Albanije.

Premijer je uvjeren da je naš odnos prema opštini Gusinje potvrđen i realizovanim investicijama iz kapitalnog budžeta kao i onim koje se u periodu pred nama odnose na izgradnju i modernizaciju lokalne infrastrukture i stvaraju preduslove za razvoj turizma i proizvođačkih kapaciteta u poljoprivredi.

“Opštinski praznik prilika je da uz čestitke građanima saopštim da visoko vrednujemo patriotski odnos naše dijaspore kojoj je Gusinje rodna gruda. Ništa manje, cijenimo i doprinos svih građana Gusinja očuvanju multietničkog i multivjerskog bića Crne Gore, na koje smo ponosni“, navodi se u čestitki Markovića.

Premijer je čestitku uputio predsjednici Opštine Gusinje Aneli Čekić, predsjedniku Skupštine opštine Dženanu Radončiću, odbornicima u lokalnom parlamentu i građanima.

Izvor: RTCG