Predsjednik Vlade Crne Gore,  Zdravko Krivokapić saopštio je da je iznenađujuće skromna dosadašnja privredna saradnja između Crne Gore i Kipra. On je istakao da je u budućem periodu potrebno pokazati više truda.

Predsjednik Vlade Crne Gore,  Zdravko Krivokapić, sastao se danas sa novoimenovanim, nerezidentnim ambasadorom Republike Kipar u Crnoj Gori, Dimitriosom A. Teofilaktuom.

Krivokapić je izrazio je zadovoljstvo što već nakon mjesec od stupanja na novu dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Teofilaktua, ima priliku da se sa njim i sastane, što uliva nadu da će se prijateljski odnosi između dvije male, slične mediteranske države osnažiti i produbiti.

“U vremenu možda i pretjeranog materijalizma, odnos prema duhovnosti u našim državama nije izgubio na snazi. Mi jesmo mali, ali imamo zajednički osjećaj da treba da budemo dostojanstveni i veliki”, rekao je Krivokapić.

Predsjednik Vlade zahvalio je ambasadoru na podršci koju je Kipar pružao Crnoj Gori na njenom dosadašnjem evropskom integrativnom putu, ističući da postoje svi potrebni uslovi da dođe do inteziviranja, kako političkog dijaloga između dvije zemlje na visokom i najvišem diplomatskom nivou, tako i do daljeg razvoja ekonomskih odnosa u svim oblastima.

Ambasador Kipra iskazao je radost što je otpočeo diplomatsku misiju u državi čiji građani baštine slične vrijednosti, te da ima za cilj da unaprijedi partnerske odnose dvije prijateljske države.

“Radujem se saradnji sa Vama i sa Vašom Vladom kako bi unapređivali dobre postojeće odnose. Zasigurno, imamo prostora da inteziviramo saradnju u oblasti turizma, ali i za investiranje i u druge, ekonomski održive projekte”, poručio je Teofilaktu.

On je poručio da će dalja ekspertska i diplomatska podrška Republike Kipar Crnoj Gori u toku pristupnih pregovora biti nesumnjiva i da se nada da će Crna Gora postati sljedeća članica EU u najskorijoj budućnosti.

Izvor:RTCG