Službeni list Crne Gore objavio je prije dva dana Uputstvo o izmjeni uputstva o radu državnog trezora, koje je potpisao ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić. Glavna izmjena u uputstvu je mogućnost da se sada direktno preko platnih kartica putem interneta plaćaju marketing usluge, oglašavanja i video onlajn konferencije, što do sada nije moglo.

Uuputstvu o radu državnog trezora tačka 140, 141 i 142 se mijenjaju i glase: Poslovnim platnim karticama mogu da se plaćaju troškovi koji su obuhvaćeni nalozima za službena putovanja u zemlji i inostranstvu (prevoz, smještaj, ishrana i dr.), troškovi reprezentacije, plaćanje preko interneta za potrebe oglašavanja i marketinškog podsticaja oglašavanja na internetu, kupovine licenci i pretplate za alate za video konferencije i ku povine sertifikata za uspostavljanje sigurne komunikacione veze (SSL)”, piše u izmjenama objavljenim u Službenom listu Crne Gore, piše Dan.

Dodaje se da platne kartice iz tačke 140 uputstva mogu da koriste rukovodioci potrošačkih organizacija i druga zaposlena lica samo na osnovu pisanog odobrenja rukovodioca, koje se dostavlja ministarstvu, uz zahtjev za izdavanje kartice.

“Korisnici poslovne platne kartice sredstva potrošena sa platne kartice pravdaju isključivo fiskalnim računima, koje dostavljaju službi za računovodstvene poslove potrošačke organizacije, odnosno fakturama u slučaju plaćanja preko interneta”, piše, između ostalog, u dokumentu koji je potpisao ministar Milojko Spajić.

Izvor:RTCG