Intenzivirati aktivnosti na ispunjavanju završnih mjerila

Članovi Pregovaračke grupe razmotrili su trenutno stanje u pregovorima Crne Gore sa Evropskom unijom i dogovorili dalju dinamiku aktivnosti, s ciljem ispunjavanja završnih mjerila u poglavljima.

Kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore, na sastanku Pregovaračke grupe, koja je zadužena za stručni i tehnički nivo pregovora s institucijama i državama članicama Evropske unije, po svim poglavljima pregovora istaknuto je zadovoljstvo dosadašnjim učinkom u pregovorima.

„Dogovoreno je intenziviranje aktivnosti s ciljem ispunjenja završnih mjerila koja su usmjerena na dalje jačanje zakonodavnog i institucionalnog okvira, kao i na postizanje konkretnih rezultata“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, istaknuta je spremnost za ubrzanje dinamike aktivnosti na tom planu, imajući u vidu da je završen proces obrazovanja radnih grupa za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji za svako poglavlje.

Pregovaračka grupe je razmatrala i dalje korake na revidiranju Programa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji za period 2019-2020.

Sastankom je predsjedavao glavni pregovarač Aleksandar Drljević, a prisustvovali su pregovarači za 33 poglavlja pravne tekovine EU.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor