RUKOMET

Imamo ogromnu želju da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo

Anđela Bulatović vjeruje u dobru pripremu, rad, želju i iskustvo sa kojim će se crnogorske rukometašice suprotstaviti Češkoj u mečevima baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Igračica koja će se oprostiti od aktivnog igranja 5. juna u Nikšiću (revanš) smatra da je Češka vrlo opasna u napadačkoj formaciji. Slabije oružje je odbranai tu je najbolje iskoristiti šansu.

“Imamo želju ogromnu da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo. Neće biti lako, imamo povrijeđene igračice, ali uz dobru pripremu, koju imamo, kvalitet koji posjedujemo i sa snažnom, do kraja istrajnom odbranom, možemo da ostvarimo dobar rezultat u prvoj i drugog utakmici baraža.”

,,Lavica” upozorava na snagu bekova češkog tima.

“Brze su, organizovane u napadu i znaju kako da dođu do lakih golova. Moramo posebno u odbrani, iskazati veći stepen koncentracije. Mislim da možemo, jer imamo potreban kvalitet i znanje da zaustavimo njihovo najjače oružje.”

Prva utakmica baraža na programu je 31. maja.

“Iskreno, draže mi je što se revanš igra kod nas. Očekujem, a ima najava, sjajnu atmosferu u Nikšiću. Igraćemo pred svojim navijačama i nadam se izboriti plasman na SP. Imale smo slične i teške situacije, kao u kvalifikacijama za Olimpijske igre, kada smo i sa jačim rivalima znale da izađemo na kraj. Od ovog baraža i plasmana na SP zavisi da li ćemo doći u šansu da se borimo za Tokio”, jasna je Bulatović.

Izvor: Pobjeda