Policijski službenici upali su juče ujutru u magacin u podgoričkom naselju Botun u kojem je pronađena veća količina cigareta i rezanog duvana koji je namijenjen crnom tržištu. Ovom akcijom Uprava policije nastavila je aktivnosti usmjerene na zaplijenu nelegalnih duvanskih proizvoda. Cigarete su, prema podacima iz policije, zaplijenjene u magacinu stolarije „Bambis“. Prema nezvaničnim podacima, oduzeto je 270 paketa cigareta i rezani duvan, piše Dan.

Kako Dan saznaje od sagovornika bliskog istrazi, vlasnici nelegalnih cigareta dobili su dojavu da će biti obavljen pretres. Tako su uspjeli da sklone mašinu za obradu duvana, kao i dio duvana. Istražitelji su imali dojavu da je u pitanju prava „mini-fabrika“.

Akciju vode uprave policije i carina, na čelu saAleksandrom Damjanovićem, kao članom Biroa za operativnu koordinaciju (BOK). Oni su nedavno organizova li i pretrese u Luci Bar, crnoj tački šverca cigareta iz Crne Gore.

Povodom pretresa u Botunu, iz Uprave policije juče nije bilo zvaničnih saopštenja. Tokom čitavog dana trajali su pretres i popis. Naređeno je uzimanje izjava od više osoba. Navodno, još niko nije uhapšen tim povodom. Akcija je izvedena na osnovu operativnih saznanja policije i Uprave prihoda i carina. Prema saznanjima Dana, ovo nije jedina akcija usmjerena na otkrivanju šverca nelegalnih cigareta koja nije uspješno okončana zbog informacija koje se prije početka aktivnosti objave u određenim medijima.

U Luci Bar ukradene, u BiH pronađene

U Bosni i Hercegovini prije tri dana zaplijenjene su nelegalne cigarete vrijednosti oko 660.000 eura. Švercovana roba pronađena je u priključnom vozilu, odnosno cisterni kamiona. Uhapšen je vozač koji je iz Crne Gore. Preliminarni rezultati istrage pokazali su da su u pitanju cigarete koje su 10. jula ukradene iz hangara u Luci Bar.

Osnovno državno tužilaštvo u Baru koje vodi istragu o krađi cigareta, provjerava te navode, zbog čega su se obratili nadležnim organima u BiH.

Izvor:Pobjeda