OSTALI SPORTOVI

Ima 74 godine, dolazi iz Beča i najstarija je volonterka na Igrama u Crnoj Gori

Malo ko, ovdje u Budvi sigurno, a možda i na svijetu uopšte, zna na bolji način da objasni bit volonterizma iza nje je bezbroj takmičenja, ne samo sportskih, a iskustvo koje nosi sa sobom je zaista ogromno.

Irma Resperger ima 74 godine i naravno da je najstarija volonterka na Igrama malih zemalja Evrope. Stigla je prije pet dana iz Beča i uz osmjeh nam kaže da uživa u Crnoj Gori.

“Ali baš uživam. Sjajna ekipa volontera je tu, neke znam od ranije, mnoge od njih sam upoznala ovdje. Družimo se, ali ispred svega pomažemo sportistima i trudimo se da im baš ništa ne nedostaje”, kaže za Dnevne novine ova simpatična gospođa, kojoj ne pada teško druženje sa mnogo mlađima od sebe – naprotiv.

“Učim ja od njih, uče oni od mene. Interesanti su, izuzetno dobronamjerni. Hoće da pomognu, uvijek su na usluzi, poštujemo se međusobno, što je najbitnije. To je u suštini ljepota ovog posla, koji jako volim”.

Mnogi će reći kakav posao, kada za to što radite nijeste plaćeni?

“Ko nije probao teško je objasniti. Ovo je nevjerovatno iskustvo”.

Kakvi su naredni planovi, koje je naredno takmičenje?

“Vidjećemo, prijavila sam se da volontiram na Olimpijskim igrama u Tokiju, voljela bih da odem tamo”, zaključila je Irma i požurila da se priključi delegaciji Islanda, čijim sportistima pomaže ovih dana

Izvor: Dnevne novine