Igor Galić: Milena Popović Samardžić smijenjena u skladu sa zakonom

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je da je u slučaju smjene Milene Popović Samardžić mjesta načelnika Odjeljenja za imunoprofilaksu postupao u skladu sa zakonom.

 

 

Upitan da li se nakon smjene sastajao sa Popović Samardžić koja je nedavno izjavila da posjeduje dokaze za sve što je rekla, navodeći da je smijenjena zbog otpora cenzuri koju, kako tvrdi, direktor IJZCG sprovodi, Galić je kazao fokus treba da bude na pandemiji, sve druge teme su manje bitne.

-Što se tiče pomenutog događaja, kao ljekar i direktor uradio sam sve što zakon nalaže. Dalje procedure će raditi sve nadležne službe. Ono što se tiče mene kao direktora uradio sam sve u zakonskim okvirima- kazao je Galić.

Upitan da li je mjera izolacije smanjena sa deset na sedam dana zbog medicinskih ili ekonomskih razloga, Galić je kazao da Institut predlaže sve mjere sa medicinskog aspekta.

-Na osnovu iskustva zemalja koje rade najozbiljnije studije odlučili smo da prihvatimo te preporuke. To su isključivo zdravstveni razlozi- naveo je Galić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor

Sve najljepše u Novoj 2022

Želi Vam Vaš portal SJEVER CRNE GORE