Još jedna subota veče u Podgorici je pokazala da su gradjani Crne Gore odlučni, da koliko god bude trebalo će da izlaze na ulicu Slobode i da su uzalud svakodnevni napadi i pritisci na organizatore protesta, da su uzalud uveženi plaćenici u vidu takozvanih analitičara, da su uzalud pokušaju da se protesti razbiju i da su gradjani Crne Gore ovaj put riješili, da ne odustaju i da daju puno povjerenje organizatorima protesta 97000,,Odupri se”.

   Foto: FOS Media

Sa večerašnjeg protesta je poručeno  da je večerašnji skup najveća Agencija za sprečavanje korupcije na svijetu i da su oni država.

“Ovo što oni 30 godina rade i protiv čega se mi večeras borimo više ne može da se trpi. Moramo se boriti svi zajedno a to podrazumijeva da oni koji noćas nisu ovdje moraju biti uz nas. Najveći je čin patriotizma biti dio ove grupe”, dodao je Grdinić.

Studentkinja Minja Novaković donijela je sa sobom stolicu jer, kako kaže, na fakultetima ih nema dovoljno.

“Večeras odbijam da stojim i ne prihvatam da sa diplomom sjedim na birou godinama. Ne prihvatam da radim van struke i želim da stvaram svoju budućnost u svojoj zemlji”, kazala je Novaković.

Jedan od organizatora protesta, glumac Slaviša Grubiša ocijenio je da iz sedmice u sedmicu rastu i primiču se cilju koji građani čekaju 30 godina.

Ponovljen je zahtjev za ostavkama koji je iznijet na prethodnim protestima.

Maja Jovović, bivša radnica Duvanskog kombinata kazala je da su zbog svog otpora postali slobodni građani.

“Svaka naša parola je politički zahtjev. Milo Đukanović ne umije da čita jer da umije ne bi kazao da mi urušavamo Crnu Goru. Mi spašavamo Crnu Goru od njega”, rekla je ona.

Nezaposlenost, mizerne plate i pljačke svih građana su razlozi za bunt, navela je Jovović, a “prazni frižideri i prazni džepovi to je naša politika”.

“Borićemo se za naša prava sve dok odgovorni ne podnesu ostavke i dok se zakoni u Crnoj Gori ne budu poštovali i primjenjivali za sve jednako, zato odupri se!”, poručila je Jovović.

Organizatori protesta pozvali su građane da i 30. marta izađu “bez straha” na protest