I pored velikog pritiska na NVO za izbor člana savjeta radija Bijelo Polje, ipak je najveću podršku dobio profesor Blagoje Vujisić

I pored velikog pritiska na NVO za izbor člana savjeta radija Bijelo Polje, ipak je najveću podršku od strane nevladinih organizacija  dobio profesor Blagoje Vujisić, profesor ruskog jezika i književnosti i dugogodišnji aktivista u NVO sektoru.

     Blagoje Vujisić profesor ruskog jezika i književnosti

Odbor za izbor i imenovanje Skupštine opštine Bijelo Polje, je objavio listu predloženih kandidata za članove Savjeta Lokalnog javnog emitera Radio Bijelo Polje, u kojoj se vidi da je najveći broj predlagača NVO, koje se bave zaštitom prava osoba sa invaliditetom, udruženja penzionera i mladih predložio Blagoja Vujisića, profesor ruskog jezika i književnosti, dugogodišnjeg aktivistu u NVO sektoru. Nega je predložilo 14 Nevladinih organizacija, Mirelu Mekić dipl.muzički pedagog  je predložilo 10 NVO, dok je za Ajselu Madžgalj, dipl. pedagog bilo 9 predlagača.

Kada se tiče ispred mjesnih zajednica, Vojislava Kljajevića, diplomiranog pravnika je predložilo 24 MZ. dok je Elvira Strikovića predložilo 14 MZ.

Savjet radija,  trenutno ima tri člana, od ukupnih pet i već drugu godinu traje izbor članova Savjeta radija Bijelog Polja zbog kršenja Zakona o elektronskim medijima i  Odluke o organizovanju Lokalnog javnog emitera Radio Bijelo Polje, tokom izbora za člana Savjeta ovog radija.

Takodje, je Agencija za sprečavanje korupcije  11.01.2018. godine , donijela rješenje i utvrdila da je direktor ovog radija Dragić Rabrenović, kao javni funkcioner, prekršio član 7 Zakona o sprečavanju korupcije, a u vezi članom 17, 40 i 77 Zakona o elektronskim medijima i članom 46 Statuta Lokalnog javnog Emitera Radijja Bijelo Polje.

U odluci se navodi, da je nesumnjivo utvrđeno da je Rabrenović 3. februara 2016. godine imenovan na javnu funkciju direktora Radio Bijelo Polje, gdje je radila i njegova supruga, što je suprotno odredbama zakona o sprečavanju korupcije i o elektronskim medijima i Statuta Radija. S obzirom da već deset mjeseci nije sprovedeno rješenje Agencije za sprečavanje korupcije, Ista je, zatražila  i od Skupštine Opštine Bijelo Polje kao organ vlasti, koji vrši na javnom ustanovom Lokalni javni emiter Radija Bijelo Polje, da u roku od osam dana informiše agenciju, o preduzetim mjerama organa vlasti u vezi javnog funkcionera Dragića Rabrenovića, direktora Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje, odnosno da ih obavijeste koje mjere su preduzeli protiv članova Savjeta, zbog nepostupanja u zakonom propisanom roku.

Da li će se nastaviti sa izbegavanjem sprovodjenja rješenja Agencije za sprečavanje korupcije i da li će popunjeni Savjet radija sprovesti tu Odluku ili nastaviti sa ignorisanjem rješenja Agencije za sprečavanje korupcije, na čijem čelu je Sreten Radonjić, ostaje da vidimo, dok će portal sjevercg, kao i dosada nastaviti  da prati i blagovremeno obaviještava crnogorsku javnost.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor

Sve najljepše u Novoj 2022

Želi Vam Vaš portal SJEVER CRNE GORE