Danas se u OŠ Šukrija Medjedović u Godijevu održao sastanak direktora deset osnovnih škola sa Bihorskog područja, opština Bijelo Polje, Petnjice i Berana,na kojemu su se dogovorili da se i ove godine održe školski susreti Sipanje 2017.

Na sastanku su prisustvovali i predstavnici opštine Bijelo Polje, predstavnici NVO,takodje i predstavnici pobratimske škole iz Novog Pazara.

Dogovoreno je da se formira organizicioni odbor manifestacije, koji će do ponedeljka dostaviti direktorima škola, koje će učestvovati na ovoj manifestaciji prijedlog o organizaciji iste,nakon čega će direktori škola uz predloženi prijedlog proslijediti zahtjev Ministarstvu prosvjete da odobri održavanje ove manifestacije.

Za ovu manifestaciju se već zainteresovalo da uzme učešće desetak osnovnih škola iz Bijelog Polja, Berana i Petnjice,takodje je otvoren poziv i za druge škole, koje su zainteresovane da učestvuju i sigurni smo da će  ova manifestacija prerasti u najveće tradicionalno okupljanje i druženje, nastavnika i učenika iz škola iz opština na Sjeveru Crne Gore.

Direktor osnovne škole Tucanje  iz Petnjice  Sejdo Čilović, koji je prisustvovao na prošlogodišnjim školskim susretima,je danas izrazio zadovoljstvo što će ove godine na ovoj manifestaciji uzeti učešće i učenici iz njegove škole,dodajući da će se sigurno pridružiti i ostale škole iz Petnjice.

Prošle godine je ova manifestacija okupila oko 400 učenika iz  tri škole i oko 100 nastavnika, koji su se družili kroz sportska takmičenja u fudbalu, krosu, povlačenju konopca i bacanju kamena sa ramena.

sjevercg