Izabrani odbornici dogovorili se o podjeli funkcija u budućem opštinskom sazivu.

Samo četiri čelna mesta u Herceg Novom biće politički podijeljena, a to su mesta predsjednika i dva potpredsjednika Opštine i šefa Skupštine opštine. Za sve ostale rukovodeće pozicije u opštini i javnim preduzećima biće raspisan konkurs, a komisija će biti sastavljena upravo od postavljenih na ove četiri političke funkcije, gde će odluka morati da bude donijeta jednoglasno.

To je i bio jedan od uslova Novske liste za ulazak u vlast, koju će deliti sa Demokratama, Demokratskim frontom, SNP-om i koalicijom SDP-URA.Šef novskih Demokrata Stevan Katić potvrdio je da će on biti predsjednik Opštine. Objasnio je da je poštovan politički princip da Demokrate, s obzirom na to da imaju najviše mandata, predlože kandidata za predsjednika Opštine.

U skladu s tim principom, mjesto predsjednika SO pripašće DF, a potpredsednici Opštine biće iz SNP i Novske liste. Prema nezvaničnim informacijama, ta mesta pripašće nosiocima izbornih lista Simonidi Kordić, Danijeli Đurović, odnosno Savu Mariću.

Ono što nam je bitno kao ljudima svjesnim odgovornosti koju smo preuzeli jeste to da, izuzevši nekoliko političkih funkcija, na ključna mesta dođu ljudi koji će svoje funkcije shvatiti ne kao cilj, što je do sada bio slučaj, već kao sredstvo da se Herceg Novi modeluje kao prijatno mesto boravka za sve njegove građane, ali i turiste koji će mu se vraćati iz godine u godinu – istakao je lider novskih Demokrat, a prenijele večernje novosti.

NE znam čemu se DPS nada, ali znam da je to neostvarivo. I to iz prostog razloga što nijedna partija osim njihovih satelita i organizovanih kriminalnih grupa ne dijeli njihove “razvojne programe i vrednosti”, a što je još bitnije, ne dijeli ih ni narod, što su pokazali i poslednji lokalni izbori koji su definitivno stavili tačku na njihovu vlast u Herceg Novom – rekao je Katić.

Izvor:Večernje novosti