Rožajska policija uhapsila je sugrađanina N.K.(40) zbog sumnje da je krijumčario migrante, a u odvojenoj akciji slobode je lišen A.D.(42) zbog sumnje da je prodao marihuanu šesnaestogodišnjaku.

Policija je u vozilu kojim je upravljao N.K. zatekla tri odrasle osobe i dvoje djece, tražioce azila.

“N.K. je, kako se sumnja, shodno prethodnom dogovoru, u Rožajama preuzeo navedene tražioca azila i imao je namjeru da ih, za novčanu nadoknadu, ilegalnim putem prebaci odnosno prokrijumčari na teritoriju  Srbije. Osumnjičeni N.K. je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u ODT u Rožajama, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo”, poručili su iz policije.

Rožajska policija je uhapsila i sugrađanina A.D. nakon što je, kako se sumnja, maloljetniku od 16 godina prodao dva pakovanja sa sadržajem materije za koju se sumnja da je marihuana.

“Prilikom pokušaja bjekstva od policije A.D. je odbacio šest pakovanja sa sadržajem materije za koju se sumnja da je marihuana, težine 12,8 grama, a koja je, shodno sumnjama, bila namijenjena tzv. uličnoj prodaji na području Rožaja. Policijski službenici su izuzeli odbačenu drogu i ona će biti upućena Forenzičkom centru radi vještačenja. Osumnjičeni A.D. je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u VDT u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo”, naglasili su iz policije.