Haos u Zenici: BiH sve dalje od SP-a, opšta tuča igrača na kraju(Video)

0
225

Fudbalska reprezentacija BiH odigrala je 0:0 protiv Grčke na Bilinom Polju u Zenici, u sklopu šestog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.Utakmica je završila miroljubivo, no samo rezultatski. Tako nije bilo na tribinama, ali ni na terenu nakon završetka utakmice.


Vjerovatno radi osvete zbog divljanja grčkih navijača za vrijeme prve utakmice ovih reprezentacija u Pireju, kad su grčki navijači pokušali izvršiti desant na bosanske, da bi potom raširili sramotan transparent ”Nož, žica, Srebrenica”, navijači u Zenici uoči samog početka utakmice žestoko su izviždali himnu Grčke.

No, to nije bilo ništa prema onome što se događalo nakon što je sudija utakmice odsvirao kraj. Najprije je došlo do fizičkog obračuna među igračima, a zatim su navijači s tribina raznim predmetima gađali grčke reprezentativce.

U gužvi na terenu učestvovali su gotovo svi igrači, ali inicijatori sukoba bili su kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko i stoper Grčke Kostas Manolas. Zanimljivo, Džeko i Manolas ssigrači su u Romi.