Hadžibegić računa na 24 igrača za mečeve sa Mađarskom i Češkom

Selektor seniorske reprezentacije Crne Gore Faruk Hadžibegić objavio je spisak igrača za prijateljski meč sa Mađarskom i duel petog kola kvalfikacija za EURO 2020 sa Češkom, koje će naša najbolja selekcija odgirati u septembru.

” Prije svega želim da svi igrači dođu zdravi na pripreme, da ne bude nekih novih povreda. Jedva čekam početak okupljanja i prvi susret sa igračima. Do sada smo bili u komunikaciji telefonskim putem, ali je fizički kontakt sa igračima veoma bitan. Želim da se vidimo lice u lice, pojedinačno i grupno, da svima bude jasno da nije prihvatljivo biti peti u grupi od pet selekcija. U obavezi smo da pokušamo da promijenimo tu situaciju, a siguran sam da imamo kvaltitet i da možemo to ostvariti”, rekao je selektor „sokola”.

Hadžibegić ističe da na spisku igrača koji su pozvani za utakmice sa Mađarskom i Češkom nema novih i starih imena.

” Ovaj spisak predstavlja moj prvi izbor, a svaki sljedeći je njihov. Želimo da iskoristimo sve izvore kada su igrači u pitanju i nema starih i novih imena na spisku za ove dvije utakmice. Gledaćemo da proširmo kapacitete, da povećamo broj igrača koji će konkurisati za mjesto u timu. Stručni štab prati utakmice domaće lige, pratićemo ih i ubuduće i svi igrači su u konkurenciji. Jankovića smo pratili kroz utakmice Sutjeske od početka sezone i igrama koje je prikazao zaslužio je poziv u reprezentaciju. Bilo je još kandidata za nacionalni tim iz Budućnost, Sutjeske i Zete ali smo se ovog puta odlučili za Jankovića. Takođe, Raspopvića sam gledao nekoliko puta u posljednje vrijeme, pokazao je određene kvalitete i na njemu je da opravda poziv”, rekao je selektor Crne Gore.

Za predstojeća dva duela selektor „sokola“ računa na 24 igrača.

golmani: Danijel Petković (Anže, Francuska), Milan Mijatović (Levski Sofija, Bugarska), Andrija Dragojević (Pjunik, Jermenija);

odbrambeni igrači: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Marko Simić (Pahtakor, Uzbekistan), Žarko Tomašević (Astana, Kazahstan), Adam Marušić (Lacio, Italija), Risto Radunović (Astra, Rumunija), Dušan Lagator (Soči, Rusija), Momčilo Raspopović (Rijeka, Hrvatska);

vezni igrači: Nikola Vukčević (Levante, Španija), Marko Vešović (Legija Varšava, Poljska), Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Marko Janković (SPAL, Italija), Aleksandar Šćekić (Partizan, Srbija), Marko Bakić (Muskron, Belgija), Nebojša Kosović (Kairat, Kazahstan), Aleksandar Boljević (Standard Lijež, Belgija), Sead Hakšabanović (Norčeping, Švedska), Branislav Janković (Sutjeska), Vukan Savićević (Visla Krakov, Poljska), Deni Hočko (Muskron, Belgija);

napadači: Fatos Bećiraj (Makabi Netanja, Izrael) i Stefan Mugoša (Inčon junajted, Južna Koreja).

Reprezentacija Crne Gore pripreme za duele sa Mađarskom i Češkom počinje u nedjelju, 1. septembra u 19:00 časova treningom na glavnom terenu Trening kampa FSCG u Podgorici.

Prijateljska utakmica Crna Gora – Mađarska igra se 5. septembra od 20:45  na Gradskom stadionu u Podgorici. Pet dana kasnije, 10. septembra, „sokoli“ će od 20:45 na istom stadionu odigrati peti meč u kvalifikacijama za EURO 2020 protiv reprezentacije Češke.

Izvor: CDM