Transparent koji je okačen jutros u Tivtu sa porukom “Tivat je uz Cetinje” uklonjen je poslije samo sat vremena, a kako tvrde očevici transparent su uklonili radnici komunalnog preduzeća uz prisustvo komunalne inspekcije i komunalne policije, saopštila je grupa građana Tivta.

Oni ističu da transparent nije postavljen da bi bilo koga provocirao ili uvrijedio, već je njegovo značenje podrška građanskoj i multietničkoj Crnoj Gori, a samim tim i Cetinju.

“Međutim, mrzitelji svega što je crnogorsko i protagonisti “srpskog sveta” u Tivtu po direktnom naredbom predsjednika Komnenovića i potpredsjednika Arsića skinuli su transparent. Nije im smetao transparent kojim se reklamiraju izvođaci nacionalističkog pira u Tivtu Srpski pojci i Danica Crnogorčević. Kada su po tivatskim ulicama litijali, slali poruke mržnje i kleli sve što nije uz njih, nije ih niko ometao.

Nijesmo mi palili trobojke, nijesmo im skidali plakate za liturgije i litije. Ovo što rade je sramno i podlo”, navode u saopštenju za medije.

Danas je, kažu, u Tivtu zahvaljujući novoj vlasti najteže biti Crnogorac u svojoj i jedinoj Crnoj Gori.

“Ali nećete nas uplašiti. Daćemo svoj doprinos u borbi protiv naraslog klerofašističkog oblaka što se nadvio nad Crnom Gorom. Ne damo te Tivte! Ne damo te Crna Goro!”, poručuju.

Izvor: antenam.net