Granični policajci negirali da su uzimali mito

Službenici Granične policije –Uprave policije Crne Gore Almir Gruda (46) i Darko Dašić (47) iz Berana, koji su uhapšeni u sklopu akcije „Limes“, saopštili su juče, iznoseći odbranu pred sudom, da nijesu krivi i da ne priznaju krivično djelo koje im je optužnicom stavljeno na teret. Viši državni tužilac Milica Rmandić optužnicom im je stavila na teret izvršenje krivičnog djela primanje mita u produženom trajanju.

    Viši sud Bijelo Polje

Dvojica optuženih policajaca tvrde da trećeoptuženog Bahtijara Murića poznaju samo iz viđenja i da sa njim nisu imali poslovnih kontakata.

I Murić je negirao izvršenje krivičnog djela davanje mita u sticaju sa produženim djelom krijumčarenje.

– Nikada nijesam davao bilo kome mito za bilo kakvu uslugu, niti sam nešto nelegalno prenosio preko granice – rekao je Murić.

Dašićev advokat Goran Pantović je zatražio da se iz spisa predmeta izuzmu transkripiti razgovora koji su pribavljeni mjerama tajnog nadzora jer, kako je kazao, nije ništa urađeno na pravno valjan i zakonit način. O ovom predlogu, kao i predlogu advokata odbrane da se dvojici okrivljenih policajaca ukine pritvor, sud će naknadno odlučiti.

Prema optužnici, Gruda i Dašić su krivično djelo izvršili od 11. jula do 31. oktobra 2019. godine, prilikom obavljanja službenih dužnosti koje podrazumijevaju nadzor državne granice. U optužnici piše da su zahtijevali i primali mito u novcu od više nepoznatih lica koja krijumčare akciznu i drugu robu razne namjene u većim količinama sa teritorije Republike Srbije na teritoriju Crne Gore i obratno.

– Oni su u kratkom vremenskom intervalu u šest navrata omogućili N.N. licima, kao i Bahtijaru Muriću, da iz Republike Srbije u Crnu Goru mimo graničnih prelaza prenesu raznu vrstu robe (cigarete, kafu, tekstilbnu robu, paprike…) ne vršeći službene radnje koje su morali da izvrše, odnosno da ih spriječe da robu prenesu preko carinske linije. I tom prilikom uzimali su od deset do šezdeset eura po pojedinačnom prelasku – navodi se u optužnici.

Izvor:Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor