Nakon što se dvanaest godina nalazila u prostorijama fabrike „Optel Vektra” Narodna biblioteka „Stevan Samardžić” narednih dana biće preseljena u objekat Doma kulture.

Tokom proteklih godina Narodna biblioteka „Stevan Samardžić” prepolovila je broj članova, a zaposleni su se često žalili na teške uslove rada, udaljenost od grada a posebno na hladnoću u zimskim mjesecima.

Direktorica Đina Bajčeta kaže da će sada biti mnogo bolji uslovi za rad biblioteke i da se nada da će se vratiti i čitaoci.

-Očekujem da se za naredih sedam dana opremi kompletan prostor biblioteke i da ćemo moći da krenemo sa preseljenjem ostalih odjeljenja. Sada će biti mnogo bolji uslovi za rad i smještaj knjiga i nadam se da će ovo biti zanimljivo i građanima, da će ih ovaj prostor privući da nam dolaze u posjetu, da se učlanjuju. I ono što je najvažnije, da čitaju knjige – kazala je u izjavi za medije direktorica Biblioteke Đina Bajčeta.

Kako smo nezvanično doznali preseljenje biblioteke će se ipak desiti polovinom novembra, odnosno u susret Danu opštine, 20.novembru.

Podsjećamo, radovi na rekonstrukciji Doma kulture počeli su prije 12 godina kada su i brojne ustanove kulture iseljene. Tako se biblioteka našla u prostorijama fabrike Optel vektra, Zavičajni muzej u prostorijama Crvenog krsta, a Muzička škola u Akademskom centru.

 

izvor: PV Informer