Novoosnovana politička partija Građanski pokret Crne Gore organizovaće u petak protestnu šetnju od zgrade Tužilaštva do Vlade.

Iz Građanskog pokreta, saopšteno je da će skup početi u 18 sati i 30 minuta, a da će se ispred Vlade održati govori i performansi, i čuti glas građana Crne Gore.

Kako su kazali, desila se promjena vlasti, ali ne i sistema.

„Čak šta više nekad dva dominatna i suprostavljena politička faktora su odlučili da javno obznane 30 godina trajno i tajno prijateljstvo, nastave sa podjelama građana, dok se pod tim plaštom i dalje crpe svi mogući resursi naše domovine Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Oni su ocijenili da trenutni kohabitirajući faktor na političkoj sceni smatra da prihvatanjem principa kohabitacije nametnutog od strane centara moći iz vana, misli da može i treba građane još više poniziti, „u ovom slučaju sa tri litra rafiniranog ulja“.

„Nekad su svi zajedno kupovali glasove, a sad pokušavaju doliti “tri litra ulja“ na vatru i izazvati međuetničke, bratske sukobe sa nesagledivim posljedicama za sve građane Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Iz Građanskog pokreta su kazali da vjeruju da u Crnoj Gori postoji dovoljno hrabrih, pametnih i svjesnih građana koji sve to ne žele da trpe.

Oni su poručili da takve, slobodne građane, kojima nije bitnija partija od bilo čijeg života „koje ovih dana planira žrtvovati kohabitirajući faktor“, očekuju u petak u 18 sati i 30 minuta.

„Ispred zgrade Tužilaštva odakle će početi protestna šetnja i nastaviti pored Skupštine, zgrade predsjednika Crne Gore, do Vlade. Ispred Vlade će se održati govori i performansi, čuti glas građana Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Na protestu, kako su kazali, očekuju sve građane Crne Gore bez obzira na nacionalnu, vjersku, partijsku i drugu pripadnost i sve one koji su željeli i žele vladavinu prava, socijalnu pravdu, suživot i građansku državu svih građana.

„Molimo vas da umjesto nacionalnih obelježja ponesete sa sobom minumum jedan litar rafiniranog ulja, kopiju diplome (bilo koji stepen obrazovanja). A i mi ćemo donijeti nešto zanimljivo“, dodaje se u saopštenju.

Iz Građanskog pokreta su istakli da su preuzeli odgovornost za organizaciju tog događaja, da su prijavili protest nadležnim organima i da je odobren.

Izvor: RTCG