Na apel ekoloških udruženja već su se odazvali  gradjani Bijelog Polja, koji Portalu sjevercg šalju fotografije na kojim se jasno vidi da su nepoznata lica danas izrućila komunalni otpad kod novog mosta, pored puta koji ide za mjesto Pripčiće.

Gradjani pitaju, gdje je komunalna policija iz Bijelog Polja? Jer se radi o velikom komunalnom otpadu, koji se svakodnevno odlaže u Lim.

Juče i danas su primjećene i mašine, koje iz Lima vrše eksplotaciju šljunka u mjestu Srdjevac i Nikoljac, o čemu su nas takodje gradjani obavijestili, pa je čak jedna grupa gradjana reagovala prema jednom privrednom subjektu,  od koga je tražila da stane sa nezakonitom eksploataciom šljunka,  na šta im je isto lice odgovorilo da ima dozvolu od Uprave za vode.

Interesantno da se još ne oglašava predsjednik opštine Aleksandar Žurić, kojem je Portal sjevercg uputio pitanja povodom ekoloških incidenata, kao i uništavanja ove rijeke.

Jedan sagovornik i ljubitelj Lima  za Portal sjevercg kaže, ako ne budu lokalne i državne institucije počele da rade svoj posao i zaštitile Lim, da će se gradjani sami organizovati i krenuti u odbranu ove rijeke, a što može doći i do nesagledivih posljedica. Zato poziva lokalne i državne institucije da rade svoj posao, jer gradjani više neće dozvoliti dalje uništavanje ove rijeke, pored koje smo svi odrasli, kaže naš sagovornik i dodaje,, Pozivam sve gradjane Bijelog Polja da svi ustanu za spas Lim-a i ne dozvole nikome da ga uništava”.