Predstavom “Gospodska krv” Marka Kavaje Bjelopoljskog poziršta, koju je režirao Ferid Karajica, večeras u 19 sat u bjelopoljskom Centru za Kulturu “Vojislav Bulatović Strunjo” počeće 49. Festivla dramskih amatera Crne Gore.

U 20 sati i 30 minuta na programu je komad “Igre Isteene” u izvođenju NVO “Agora” iz Budve koji potpisuje Ružica Vasić. Otvaranju festivala prethodiće izložba “Crnogorska pozorišna povijest” autorke Slavojke Marojević .

Narednog dana u 19 sati publici će se predstaviti KIC”Budo Tomović” iz Podgorice sa tekstom “Suština prevare” Branimira Džonija Štulića u režiji Sejfa Seferovića. Sat kasnije nastupiće Dramski studio Centra za kulturu iz Rožaja sa autorskim projektom Dragana Koprivice “Književno veče”.

U 21 sat igraće glumci Dramskog eksperimentalniog studija “Đeca Cvijića” iz Podgorice u predstavi “Zalutali metak”, autorski projekat Branka Kovačevića.

U srijedu su na programu Dramski studio gimnazije “Panto Mališić” iz Berana sa Andrićevom “Slaganju varke na varku” koju je režirala Ljerka Petković u 19 sati a u 20:30h Glumačka družina “Sinhro” iz Podgorice sa tekstom Milena Depola “One su htjele nešto sasvim drugo” u režiji Đorđija Tatića.

Sledećeg dana u 19 časova nastupiće Akordov omladinski teatar iz Nikšića sa komadom “Dnevnik Ane Frank” u dramtizaciji Cvetin Aničić I režiji Dragana Kneževića.U 20:30h ponovo Dragan Koprivica sa svojim autorskim projektom “Treće veče” u izvođenju Studenskog teatra iz Podgorice.

Poslednje većeri festivala u 19h publika će moći da pogleda tekst “DR” Branislava Nušića koji će odigrati Dramski studio “Entuzijasti” Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Bara u režiji Mirjane Savićević I Ivane Kecojević. U 20:30h Društvo sociologa Crne Gore I Centar za kulturu iz Mojkovca predstaviće se bjelopoljskoj publici sa komadom “Draga Jelena Sergejevna” Ljudmile Razumovske u režiji Filipa Medenice.

U 22 sati biće izvedena predstava u čast nagrađenih “Persona” Ingmara Bergmana u režiji Stevana Bodroža I dramtizaciji Dragane Tripković.

Pokrovitelj ovogodišnjeg festival su: Ministarstvo culture Crne Gore I Opština Bijelo Polje. Organizator Centar za kulturu “Vojislav Bulatović Strunjo”.

izvor: RCG