Gorjela trospratnica, stanari evakuisani

Nikšićki vatrogasci-spasioci tokom božićnih praznika imali pune ruke posla.

Nikšićki vatrogasci-spasioci tokom božićnih praznika imali su pune ruke posla. Prije dvije večeri u stanu na drugom spratu u takozvanom Integralovom naselju izbio je požar.

”Komšije su javile za požar i odmah su na teren izašle dvije ekipe i devet vatrogasaca-spasilaca. Uspješno je izvršena evakuacija stanara zgrade, a riječ je o zgradi na tri sprata, kao i lokalizacija i likvidacija požara. Pričinjena je veća materijalna šteta, a vlasnik stana, koji se u trenutku izbijanja požara nalazio u drugoj prostoriji, trenutno je u bolnici zbog duže izloženosti dimu i dobro je”, kazao je komandir Službe zaštite i spasavanja Slavko Tadić.

I Badnje veče im je bilo radno – u naselju Dragova Luka došlo je do saobraćajne nezgode i tom prilikom vozilo, koje je iz nepoznatih razloga izletjelo s puta, prevrnulo se u kanal u kome se nalazila voda.

”Vozač je sam bio u vozilu i nakon prevrtanja se onesvijestio. Glava mu je bila u vodi, ali smo, srećom, uspjeli da brzo reagujemo, izvučemo vozača na vrijeme koji je odmah medicinski zbrinut i u dobrom je stanju”, kazao je Tadić.

Tokom praznika su imali veći broj intervencija na kaminima, a u jednoj privatnoj kući je došlo do eksplozije kotla za grijanje.

”Zbog najavljenih niskih temperatura u narednim danima najljubaznije molimo naše sugrađane da dodatno obrate pažnju na dimovodne instalacje, ložišta i podrumske prostorije u kojima su otvori za čišćenje kako ne bi došlo do neželjenih situacija”, apelovao je Tadić.

Izvor: Vijesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor