Gori na više lokacija, požari pod kontrolom

0
247

Gori na više lokacija u Crnoj Gori. Svi požari su pod kontrolom zahvaljujući vanrednim naporima vatrogasnih timova iz cijele države, Vojske Crne Gore i građana. Ekipe Direktorata za vanredne situacije i službi zaštite opština neprestanu su na terenu gdje koordiniraju aktivnosti na gašenju požara i sanaciji posljedica.

       U Podgorici najteže stanje je u Tuzima gdje je na lokaciji Vranska Gora potencijalno ugroženo nekoliko kuća. Vatrogasne ekipe su na terenu. Očekuje se lokalizacija požara do rane večeri.

Manji požari su na nekoliko lokacija na području Cetinja i Danilovgrada. Nijesu ugroženi ni građani ni kuće.

Požar u Bigovi zahvatio je nenaseljeno područje. Gore nisko rastinje i makija. Nijesu ugrožene ni kuće ni građani. Evakuacija nije realna opcija.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore pozvao je medije da ne šire paniku i deizinformacije o navodnoj evakuaciji jer je situacija daleko od dramatične.

Pozvali su građane da dojave na telefon 112 svaki, pa i najmanji, požar koji primjete. Na isti broj građani mogu, uz garantovanu anonimnost, prijaviti i sumnje na podmetanje požara.

..

Iz Službe zaštite Glavnog grada apeluju na građane da ne pale vatru na otvorenom i da, ukoliko vide da to neko radi, pozovu Službu na broj 123 ili Upravu policije kako bi se stalo na put paljenu Podgorice.

Iz Vlade je saopšteno da će na narednoj sjednici odlučiti o mjerama stimulisanja crnogorskih vatrogasaca koji danonoćno brane imovinu građana i državne resurse.