AJKULE NAPADAJU HELENE

Gojković: Ako budemo na svom nivou, možemo da pobijedimo Grčku

Poslije remija na premijeri sa Srbijom, crnogorski vaterpolisti u drugom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva igraju sa Grčkom.

Pobjeda u meču sa “helenima” dala bi šanse našem timu da sa prvog mjesta nastavi takmičenje, odnosno obezbijedi direktan plasman u četvrtfinale.

“Čeka na izuzetno težak rival. Grčka već četiri-pet godina igra na visokom nivou, a to se vidi i na klupskom nivou gdje Olimpijakos, za koji igra većina reprezentativaca, dominira u Evropi. Tako da je jasno da im je kvalitet što su dobro uigrani, dobro se poznaju i imaju sistem igre koji godinama praktikuju. Ne bi trebalo da bude većih iznenađenja, znamo šta možemo da očekujemo i odakle nam prijeti najveća opasnost. Probaćemo to da zatvorimo i nadam se da popravimo realizaciju koja nam je bila stvarno loša u posljednjih nekoliko važnih utakmica. Ako budemo na nivou na kojem znam da možemo mislim da možemo da dobijemo meč”, poručio je selektor Vladimir Gojković.

Grčka je na startu imala lakši trening sa Južnom Korejom 26:3. Draško Brguljan najprije se osvrnuo na remi sa Srbijom…

“Analizom smo zaključili da smo mi izgubili taj meč nekim našim greškama, posebno smo na 10:8 imali veliku grešku u odbrani. Ali dobro, to je sada iz nas, nemamo se što vraćati na tu utakmicu. Mislim da sa igračem više, koji je bio takav kakav je, nismo ni zaslužili da prođemo bolje. Neriješen rezultat – nije ništa strašno, imamo i dalje šansu da budemo prvi u grupi”, istakao je kapiten “ajkula”, a onda prokomentarisao naredni meč…

“Vrhunska elipa, posebno njihovih prvih sedam igrača, a uz Hrvatsku imaju i vjerovatno najbolji centarski par svijetu. Izuzetno su dobri, ali kao i sve ekipe na svijetu i oni imaju svojih slabosti. Naročito kad im neko od tih sedam igrača nije u igri onda znaju jako da pate. Nisu dominantni na bekovskim pozicijama, što je dobro za nas, tako da će naši centri imati dubinu i bićemo u prilici da dosta lopti ‘ubacimo’ i da šutiramo sa povoljnih pozicija. Naravno, sve to treba sprovesti u bazenu.”

Aleksa Ukropina takođe ističe da se radi o vrhunskoj ekipi i da moraju pružiti maksimum ukoliko žele pobjedu, jako bitnu za dalji tok takmičenja.

“Mislim da je i onima koji možda nijesu stručnjaci za vaterpolo bilo jasno da naša realizacija napada sa igračem više nije bila kako treba. To je segment koji moramo da popravimo ukoliko želimo da napredujemo i doguramo što dalje u nastavku šampionata. Grčka je taktički bolja u odnosu na Srbiju i ne oslanja se toliko na individualn kvalitet, a mislim i da su u boljoj kondiciji od Srbije kada je plivanje u pitanju. Zbog toga smatram da nas očekuje fiički dosta zahtjevnija utakmica, ali treba da skupimo snagu i da se potrudimo da ostvarimo što bolji rezultat”, kazao je Ukropina.

Meč se igra u srijedu od 12 sati i 10 minuta po crnogorskom vremenu.

Izvor: CDM