Gdje tetoviranje najviše boli?

Kao trajna modifikacija tijela, razumljivo je da tetovaža ne može da nastane bezbolno, pošto ćete svakako osjetiti hiljade uboda mehanizovane iglice koja vam mastilo ubacuje pod kožu.

I iako se prag tolerancije na bol razlikuje od osobe do osobe, činjenica je da se tetoviranje teško može opisati kao prijatno iskustvo.

Ali, neke tetovaže su i bolnije od “prosjeka”, u zavisnosti od mjesta na tijelu koje tetovirate.

Evo šta kažu tatu majstori, gdje najviše boli tetoviranje.

“Koliko će bolno biti tetoviranje, zavisi od nekoliko faktora”, objašnjava Keri iz jednog studija u Londonu za “Indipendent”.

“Koliko će vas boljeti, zavisi recimo od toga kako ste raspoloženi tog dana, da li ste nedavno imali grip, da li ste depresivni, koji ste stil tetoviranja odabrali, jer različite tehnike zahtijevaju različite stepene pritiska na kožu, ali zavisi i od tatu majstora, jer neki imaju ‘tešku ruku’, i na kraju, i od mjesta na tijelu koje tetovirate”, kaže ona.

Sve ovo, doduše, utiče samo na to koliko će vas boljeti, pošto će vas boljeti kako god okrenete.

Generalno, tetoviranje u predjelu rebara, tetoviranje laktova i stopala, kao i unutrašnja strana ruke prilično boli. A Keri kaže da je nju najviše boljelo tetoviranje čašica koljena i u području grudne kosti.

Drugi tatu majstori imaju svoje “favorite”, pa tako ima i onih koje je najviše boljelo tetoviranje glave, ali su i tu koljena na drugom mjestu, a rebra na trećem.

Postoje neki “trikovi” koji navodno pomažu u ublažavanju bola tokom procesa, tako da bi trebalo da pijete vodu ili pokušate da vodite smislen razgovor sa osobom koja vas tetovira iako ste u bolovima, ali… Za ljepotu mora da se trpi.

Ako želite tetovažu, zapravo vam preostaje samo da stegnete zube i sačekate da bude gotova.

Izvor: Cdm.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor