Potpredsjedniku OO Demokrata Bijelo Polje, Daliboru Vlaoviću, rano jutros, prinudno je zatvoren objekat od strane Poreske inspekcije sa nalogom da se odradi detaljna kontrola, saopštili su iz te partije.

Tvrde da je to samo jedan u nizu napada na funkcionere i članove Demokrata “od strane diktatorskog režima”, koji koristi najprljavije metode, kako bi opstruirao njihovu vaninstitucionalnu borbu i spriječio omasovljenje protesta.

“Juče su u prijepodnevnim satima, poreski inspektori Poreske uprave Bijelo Polje, došli u kontrolu marketa ‘PrimaMed’, koji je u vlasništvu potpredsjednika OO Demokrata, Bijelo Polje. Naime, kontrolu su vršili puna tri sata, prilikom čega nije bilo ustanovljenih nepravilnosti, iako je za vrijeme trajanja iste, inspektorka bila više puta kontaktirana od strane ‘direktora’ koji je tražio od nje da se konstatuje nepravilnost koja nije postojala. Ona je taj zahtjev odbila”, piše u saopštenju.

Objekat je jutros prinudno zatvoren od strane Poreske inspekcije, sa nalogom da se odradi detaljna kontrola, a kako tvde Demokrate, ovaj vid kontrole nije vršio još od 2000. godine.

“Kao presedan u izvršenju kontrole u zadnjih 20 godina, primijenili su ono zadnje što im zakon dozvoljava, a to je zatvaranje objekta do završetka kontrole. U dosadašnjem poslovanju ovog objekta, prilikom svake kontole od raznih inspekcija su se mogle naći samo pohvale, sa zapisnicima koji su bili sačinjeni bez ijedne nepravilnosti”, navode oni.

Podršku Daliboru Vlaoviću pružili su građani Bijelog Polja, kao i opozicioni odbornici Demokrata, UCG, pokreta URA i DF-a.

“Ovo je još jedna potvrda da je diktatorski režim u panici, gdje posežu za najprljavijim metodama zastrašivanja uglednih i slobodnih građana koji žive od svog poštenog rada, a koji se svojom podrškom u vaninstitucionalnoj borbi, zalažu protiv režima DPS-a”, zaključuju Demokrate.