Ministarstvo ekonomije objavilo je spisak zarada javnih funkcionera u tom Vladinom resoru.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva, najveću neto mjesečnu zaradu u martu ove godine primila je ministarka Dragica Sekulić– 1.486 eura. Državni sekretari Milan Srzentić i Nikola Vujović su primili 1.435, odnosno 1.254 eura.

Sekretarki ministarstva Žana Radulović isplaćena je neto zarada u iznosu od 1.039 eura. Martovska zarada direktorice Zavoda za intelektualnu svojinu Valentina Radulović Šćepanovićiznosila je 1.066 eura.

Objavljena su i primanja šefova direktorata u ministarstvu, koja se kreću u rasponu od 1.002 do 1.162 eura. Po 1.002 eura primili su šef Direktorata za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje EU fondovima Radosav Babić i šef Direktorata za razvoj Miloš Čelanović. Šefu Direktorata za energetsku efikasnost Marku Raduloviću isplaćena je neto zarada u iznosu od 1.059 eura.

Šef Direktorata za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača Jovo Rabrenović je  primio 1.073 eura, a šefica Direktorata za rudarstvo i geološka istraživanja Biljana Jestrović 1.089 eura.

Neto martovska zarada šefa Direktorata za industriju i transformaciju Gorana Nikolića iznosila je 1.116 eura. Šefica Direktorata za elektronske komunikacije, poštansku djelatnost i radio spektar Ratka Strugar je primila 1.162 eura.

izvor: Portal Analitika