FUDBAL

FSCG: Što prije riješiti pitanje novog selektora

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore zaključio je na današnjoj sjednici da je neophodno što prije riješiti pitanje novog selektora, kako bi naš nacionalni tim septembarske mečeve dočekao potpuno spremno.

Naš nacionalni tim ostao je nedavno bez selektora, kada je Ljubiša Tumbaković zbog pritisaka iz Beograda odbio da vodi selekciju u meču protiv Kosova.

U cilju pronalaženja adekvatnog rješenja Izvršni odbor ovlastio je predsjednika Savićevića i generalnog sekretara Đurđevca za vođenje pregovora sa potencijalnim kandidatima za funkciju selektora „A“ reprezentacije Crne Gore.

Izvršni odbor prihvatio je zahtjeve za pomoć FK „Mornar“ i FK „Grbalj“ za izgradnju reflektorskog osvjetljenja na pomoćnim terenima u Baru i Radanovićima, zatim Glavnog grada za pomoć u realizaciji projekta rekonstrukcije stadiona „Malih sportova“ , FK „Podgorica“ o finansijskoj pomoći u realizaciji projekta izgradnje moderno opremljenje tribine kapaciteta 2.200 mjesta na stadionu u Donjoj Gorici.

Istovremeno, Fudbalski savez će, shodno odluci Izvršnog odbora, finansijski pomoći i realizaciju zamjene sistema za navodnjavanje na pomoćnom terenu FK „Sutjeska“ u Nikšiću, kao i sanaciju krova na klupskim prostorijama na stadionu OFK „Titograd“ u Podgorici.

Izvršni odbor jednoglasno je prihvatio izvještaje komisija o proljećnjoj polusezoni u svim stalnim takmičenjima koja su u nadležnosti FSCG. Na sjednici je usvojen i kalendar takmičenja za jesenji dio sezone 2019/2020 – takmičenje u Telekom 1. CFL počinje 3. avgusta i završava se 10. decembra, dok će se mečevi Druge lige igrati od 11. avgusta do 01. decembra.

Izvršni odbor je prihvatio Izvještaj o finansijskom poslovanju FSCG za 2018. godinu i proslijedio ga Skupštini FSCG na usvajanje, kao i predlog da reviziju finansijskog poslovanja za 2019. i 2020. godinu obavlja revizorska kuća „EuroREV“ iz Podgorice.

Izvršni odbor jednoglasno je prihvatio predlog da se u polufinale kup takmičenja za mlađe selekcije uz pobjednike takmičenja Udruženja klubova Jug i Sjever, plasiraju timovi učesnici finala kup takmičenja Udruženja klubova FSCG – Centar, kao i predlog da se na utakmicama Omladinske i Kadetske lige od sezone 2019/20 može izvršiti svih sedam izmjena (tri pauze za izmjene tokom drugog poluvremena).

Izvršni odbor se zahvalio klubovima koji su tokom prethodne sezone ustupali svoje terene FK „Lovćen“ i FK „Mornar“, da kao domaćini igraju svoje prvoligaške utakmice i na taj način pomogli nesmetano odigravanje mečeva Telekom 1. CFL. Takođe, Izvršni odbor se klubovima učesnicima ovog takmičenja zahvalio na fer i korektnim igrama tokom cijele sezone, odnosno doprinosu u očuvanju integriteta takmičenja.

Najavljeno je i da će se 3. jula održati Skupština Fudbalskog saveza.

Izvor: CDM