Franca: ,,Nećemo podleći nikakvim zakulisnim pritiscima pojedinaca koji sebe smatraju „vlasnicima Budve“

Izvrsni direktor DOO „FRANCA MARKETI“ Bijelo Polje Franca Sead se danas obratio crnogorskoj javnosti zbog kako je navedeno u saopštenju demonstraciji sile kojom nadležne službe opštine Budva ugrožavaju poslovanje supermarketa Franca postavljanjem fiksiranih stubića samo ispred njihovih maloprodajnih objekata.

    Foto: RTV Budva

Zaposleni u marketu Franca u Budvi su juče protestovali, nakon što je Sekretarijat za komunalno stambene poslove odlučio da postavi zaštitne stubiće na trotoaru.

Franca je u svome saopštenju naveo,  da se ovakvi stubići ne mogu vidjeti nigdje ispred ostalih poslovnih prostora u Budvi, nas sve navodi na zaključak da je posrijedi namjerni atak isključivo na naše prodavnice.

Dakle, radi se iz nama nepoznatih pobuda, o namjernoj opstrukciji rada naše kompanije.

Napominjemo da o ovakvom selektivnom „uređenju grada“ niti pisano niti usmeno nijesmo obaviješteni od organa lokalne samouprave.

U cilju prevazilaženja i razjašnjavanja ovo situacije 22.10.2018 godine, obraćali smo se dopisom opštini Budva i sekretarijatu za Stambemo komunalne poslove, a shvatajući ozbiljnost i hitnost urgencijom od 25.10.2018 godine obratili smo se i predsjedniku opštine Budva. Do danas, međutim, nijesmo dobili odgovore.

Ostaje nepoznanica koja je to sila i zarad čijih interesa rukovodstvo Opštine ovako radikalnim potezom narušava konkurenciju i domaći biznis stavlja u podređen položaj.

Ako se ovo dešava našoj kompaniji koja je prepoznata kao društveno odgovorna, a Opština ne reaguje pravovremeno i adekvatno ostaje nam jedino mišljenje da je ovo urađeno sa namjerom da na ovoj teritoriji zatvorimo maloprodajne objekte.

Radi cjelokupne crnogorske javosti, naglašavamo da se kao privrednici nadamo zdravorazumskom rješenju koje nas neće onemogućavati da se dalje bavimo našim biznisom koji unapređuje cjelokupan ekonomski ambijent Države.

Na kraju važno je da istaknemo da mi kao kompanija, uprkos svim pritiscima na nas, nećemo odustati od vrijednog rada te naših zaposlenih u Budvi. Za nesmetan rad ćemo se isključivo boriti svim raspoloživim pravnim, legalnim i legitimnim sredstvima.

Ono što je sigurno je da nećemo podleći nikakvim zakulisnim pritiscima pojedinaca koji sebe smatraju „vlasnicima Budve“ a koji sebi daju za pravo da građanske interese podređuju sopstvenim, pojedinačnim, kazao je Franca na kraju saopštenja.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor