Danas umjesto da u Bijelom Polju obilježavamo 22. mart Svjetski dan voda, nažalost svjedočimo velikoj crvenoj tečnosti koja je ispuštena u Lim, preko rijeke Lješnice.

    Rijeka Lješnica                                                          Foto:Portal sjevercg

NVO,,Euromost” je, odmah nakon dobijene informacije da se crvena tečnost pojavila u Lim, preko rijeke Lješnice,  obavijestila sve nadležne inspekcije, kazali su iz ove organizacije našem portalu.

     Lim                                                         Foto:Portal sjevercg

,,Naši aktivisti su odmah izašli na terenu i očekujemo od nadležnih inspekcija da odmah otkriju počinioce i pokrenu protiv istih prekršajni i krivični postupak”.

Ovako se više nemože, hoćemo svi da zaštitimo Lim, dok na drugoj strani se sa svih strana ova rijeka ugrožava, kao i njene pritoke, kazali su iz Euromost-a.

Interesantno da se ovo svake godine dešava na Svjetski dan voda i dešavat će se dok god Osnovno držano tužilaštvo u Bijelom Polju ćuti i ništa ne preduzima, dok se ne kazne počinioci za krivično dijelo ugrožavanja životne sredine i zdravlja ljudi, jer se iz Lima mnoge poljoprivredne plantaže zalijevaju.

                                 Rijeka Lješnica                                        Foto:Portal sjevercg

Potrebna je i koordinorana akcija inspekcija, centra bezbjednosti Bijelo Polje i Osnovnog državnog tužioca.

Euromost je obavijestio i inspektora za vode Dragana Šekularca, od koga takodje očekujemo da zajedno sa komunalnom policiom Bijelo Polje, podnese prekršajne prijave.

    Foto:Facebook

Iz Komunalne policije smo dobili informaciju da su isti, odmah izašli na terenu i otkrili izvorište ovog ekološkog incidenta, kazali su iz Euromost-a.