Oštećenje kamera konstatovano je jutros nakon detaljnog pregleda, zbog čega je nadležni Centar informacionog sistema Prijestonice Cetinje podnio prijavu Odjeljenju bezbjednosti Cetinje

Nepoznate osobe polomile su u toku noći dvije nadzorne kamere u Belvederskoj ulici koje su dio projekta „Cetinje – siguran grad“, saopšteno je iz Uprave tog grada.

-Oštećenje kamera konstatovano je jutros nakon detaljnog pregleda, zbog čega je nadležni Centar informacionog sistema Prijestonice Cetinje podnio prijavu Odjeljenju bezbjednosti Cetinje.Kamere se nalaze u Belvederskoj ulici na izlazu prema magistralnom putu Cetinje – Budva, a postavljene su prošle godine nakon skupštinskog zasjedanja na kojem se razmatrala bezbjednosna situacija na Cetinju-navode u saopštenju.

Dodaju: “Skupština je tada zaključila da lokalna uprava hitno nastavi realizaciju projekata „Cetinje – siguran grad“, odnosno da obezbijedi video nadzor na svim značajnijim lokacijama u gradu, a shodno saglasnosti koji je Agencija za zaštitu ličnih podataka dala Ministarstvu unutrašnjih poslova 12. avgusta 2019. godine”.

 

Izvor: dan.co.me