Nakon prvog zajedničkog sastanka Demokrate, Df, Novska lista, Snp i SDP/Ura saopštili su da su se dogovorili  da budu nova vlast u  Herceg Novom, sa 19 odborničkih mandata.

foto:radio jadran

Zadovoljstvo nam je da obavijestimo javnost, da je napravljen iskorak u političkom djelovanju u Crnoj Gori, na način da su se svi konstituenti već na prvom sastanku, dogovorili i formirali novu koalicionu demokratsku vlast u Opštini Herceg Novi -navodi se u zajedničkom saopštenju.

Konstituenti buduće vlasti u Herceg Novom  su: Demokrate, Demokratski front, Novska lista, Socijalistička narodna partija i koalicija SDP-URA.

Buduća izvršna vlast, imaće podršku 19 odbornika koalicije i već smo otpočeli pripreme za sazivanje konstitutivne sjednice Skupštine opštine Herceg Novi. Učesnici večerašnjeg sastanka su se saglasili da će se poštovati demokratski principi oko formiranja vlasti, saglasno ukazanom povjerenju dobijenom na izborima, zatim poštovanje izbornih programa svih konstituenata nove koalicije, kao i odabir stručnih, poštenih i principijelnih kadrova kroz potpunu depolitizaciju lokalne samouprave – navodi se na kraju saopštenja, kojeg potpisuju: Demokrate Herceg Novi, Demokratski front, Novska lista, SNP i koalicija SDP-URA.

Ne precizira se da li je bilo riječi o čelnim funkcijama, predsjedniku Opštine i predsjedniku Skupštine, s obzirom da je posljednjih dana bilo različitih informacija o onima koji će ih preuzeti.

Izvor:radio jadran