Nekadašnji trener Novaka Đokovića, Boris Beker, nastavio je da iznosi javno stavove o tome zbog čega bivši “Broj 1” nije na prepoznatljivom nivou i šta bi trebalo da uradi da ponovo bude.

Ovog puta. Njemac je izjavio da se srpski teniser prošle godine mentalno promijenio posle osvajanja Rolan Garosa, ali da i dalje ima vremena da se vrati starim navikama i uspjesima.

“Forhend i servis ne mogu da se izgube za jednu noć, mislim da je sve do glave. Mislim da se mnogo stvari promijenilo posle osvajanja Rolan Garos, njegovog životnog sna, i tada je balon pukao, vazduh mu je otišao i još ga nije povratio”, rekao je Beker za Skaj Sport.

Legendarni Njemac, koji je od 2013. do 2016. godine trenirao Đokovića, smatra da ostali igrači vide da se Novak muči i da žele to da iskoriste.

“Svlačionica nikad ne spava, kada svi vide slabost kod vrhunskog tenisera hoće njegov skalp. Čitaju mu govor tijela i pametnije igraju protiv Novaka. Bio je dominantan dugo, ali sada se situacija okrenula. Ipak, tek ima 29 godina i vrijeme da okrene situaciju”, rekao je Beker.