MUZIKA FILM I TV

Fanovi pretukli čovjeka koji im je otkrio kako se završavaju Osvetnici

Čovjek u Hong Kongu navodno je pretučen, nakon što je fanovima filma “Osvetnici: Kraj igre” ispred bioskopa, uoči projekcije tog ostvarenja, otkrio kako se ono završava.

Kako prenose svjetski mediji, nepoznati muškarac vikao je ispred bioskopa, otkrivajući radnju posljednjeg poglavlja franšize, u kom se povezuji sve superheroji Marvelovog univerzuma u konačnoj borbi protiv svemoćnog Titana.

Fotografija na kojoj se vidi pretučen i krvav čovjek, koji čeka ljekarsku pomoć, obišla je svijet, piše The Independent.

Režiseri Kraja igre Džo i Entoni Ruso molili su ljude da ne pokvare kraj filma, iz poštovanja prema fanovima koji ga još nisu gledali.

“Zato što su mnogi od vas uložili svoje vrijeme, vaša srca i duše u ove priče, još jednom tražimo vašu pomoć”, naveli su u izjavi, poručujući da “Tanos i dalje traži našu tišinu”.

Generalno, fanovi su to poštovali i trudili se da izbjegnu čitanje spojlera o filmu.

“Kraj igre” je veliko finale priče iz Marvelovog svijeta superheroja, koja je počela filmom Ajron-men 2008. godine. Događaji koje je prouzrokovao Tanos, koji je uništio pola univerzuma i razbio redove Osvetnika, natjerali su preživjele Osvetnike da zauzmu ultimativni položaj u velikom finalu i oni će morati da podnesu veliku žrtvu ukoliko žele da očuvaju krhku stvarnost…

Kritičari hvale tročasovni filmski blokbaster kao „super spektakl“ i dostojni kraj planetarno popularne franžize, piše Glas Amerike.

Svjetske agencije juče su prenijele da je Kraj igre zasjenio konkurenciju brojnim rekordima u gledanosti i zaradi samo nekoliko dana nakon premijere.

Kako je saopštila kompanija Volt Dizni, film je za dva dana prikazivanja samo u Americi zaradio 156,7 miliona dolara, nadmašujući tako ubjedljivo prethodne rekordere – filmove Ratovi zvijezda: Buđenje sile i Osvetnici: Rat beskraja.

I na globalnom filmskom tržištu, kako je prenio AP, najnoviji Marvel ostvario je rekord u zaradi s najplodonosnijim premijernim vikendom, odnosno zaradom od 644 miliona američkih dolara i tako nadmašio Osvetnike: Rat beskraja.

Izvor: CDM