NVO,,Euromost” je danas organizovala treću radionicu za mlade učesnike projekta ,,Budi mladi ekolog”, pod nazivom “Mladi i životna sredina”.

“Tokom današnje radionice, mladi nisu krili oduševljenje prisustvu mladih iz romske populacije, gdje su im prezentovali sve aktivnosti mladih iz kluba mladih Euromost, kada se tiče zaštite životne sredine, nakon čega su na predlog mladih romske populacije, koji žive u Strojtanicu, dogovorili da svi zajedno organizuju ekološku akciju u Strojtanici gdje su naseljeni gradjani romske populacije, na kojoj će pozvati sve gradjane koji žive u ovom mjestu, komunalnu policiju i komunalno preduzeće ,,Lim”. Takođe, mladi su se dogovorili, da Ekološku akciju podrže opštinska kancelarija za rome i nevladina organizacija Euromost. Kako su naveli mladi romske populacije, žele da ovom ekološkom akciom pokažu, kako romska populacija nije onakva kakvu je pojedinci žele prikazati i da žele stvoriti pozitivnu sliku i kada se tiče oblasti zaštite životne sredine. Ekološku akciju mladi su zakazali na raspust, odma nakon nove godine”, naveli su iz NVO “Euromost”.

Korodintaorka u klubu mladih “Euromost” Hana Zoronjić, zahvalila se gostima u ime svih prisutnih i istakla da im je jako drago što su se pridružili grupi mladih Euromost i da će to biti jedna od niz aktivnosti koje će zajedno orrganizovati.

Na današnjoj radionici su prisustvovali, predsjednik NVO Euromost Almer Mekić i clanovi opstinske Komisije za raspodjelu sredstava NVO za 2019, Danijela Madžgalj – Lazarević i Azra Hrapović.

Projekat ,,Budi mladi ekolog” se finansira od raspodjele sredstava NVO, kroz Javni konkurs Opstine Bijelo Polje.