Euromost očekuje da se Omerović i Dizdarević puste na slobodu i da se spuste tenzije u gradu, ovdje se ne radi ni okakvim, niti kriminalcima, niti o komitima ili bilo kakvim grupama, već od dva mlada momka bošnjačke nacionalnosti, koja su kao i ostali mladi u Bijelom Polju. Oni su podgrijanim trenutnim stanjem u državi reagovali na način, koji je po našem mišljenu više  prekršaj protiv javnog reda i mira, kazali su iz NVO,,Euromost”.

Bijelo Polje

,,Ne želimo opravdavati ničije postupke, ali ne smije se na mladim ljudima crtati mete i tražiti da se stave u doživotni zatvor i uporedjivati ih sa ostalim napadima na novinare i koristiti ih za političke obračune”.

Da li je nekom palo napamet,  šta je sa ova dva mlada momka i njihovim porodicama,  kako isti trpe  linčovanje kojim su ova dva dana izloženi, da li je o tome razmišljao i Crnogorski Ombudsman, da li su njihova prava ugrožena, zapitali su iz ove organizacije i dodali.

,,Ovaj slučaj je podijelio gradjane Bijelog Polja, što je očigledno i što se vidi kroz socijalne mrže i sve vodi prema drugom smjeru koji nije dobar i zato prema svima apelujemo, da se spuste tenzije i da se prestane sa raznim proslavama, jer mi nemamo šta da slavimo na sjeveru Crne Gore”,

Gradjani nam umiru, a glad je na vidiku i moramo baš sada biti jedinstveni i zajednički se izboriti protiv svega toga.

Na kraju poručujemo i svima onim koji misle da će napraviti od Bijelog Polja nekakav poligon za medjunacionalne obraćune, da gradjani Bijelog Polja to nikada neće dozvoliti, oni su bili i ostali primjer dobrog medjunacionalnog sklada i uvažavanja i taj će primer uvijek slijediti, kazali su na kraju saopštenja iz NVO,,Euromost”, koje je dostavljeno našem portalu