NVO,,Euromost” je poručila predsjedniku Skupštine Opštine Bijelo Polje Džemalu Ljuškoviću, da će protiv svake nezakonite odluke koju budu sastavljali po privatnim kafanama podnijeti tužbu Upravnom sudu, kaže se u saopštenju ove organizacije koje je dostavljeno Portalu sjevercg.

Nakon reagovanja predsjednika Skupštine Bijelo Polje i prihvatanja optužbe, koju su mu kroz medije uputili bivši članovi Savjeta Radija Bijelog Polja, gdje su optužili njega i njegove zaposlene u Skupštinskoj službi,  da su napravili propust kod odgovora na tužbu koju je podnijela NVO,,Euromost’’ pravdajući se na taj način, zašto im je nezakonita odluka poništena od Upravnog suda, reagovala je i ova organizacija.

Oni u svom saopštenju navode da su kroz nezakonitu odluku Skupštine Bijelo Polje, za članove savjeta Radija Bijelog Polja, koju je poništio Upravni sud, izabrani bliski ljudi direktora Radija Bijelog Polja koji godinama zajedno sa istim vode ovaj Radio, a pojedinim je ovo bio i treći mandat, a to su: Rajko Stevović, Nebojša Knežević, Nejra Mekić, Uroš Vukićević i Lejla Džanković.

Očigledno je, da je predsjednik Skupštine od nekog dobio nalog da prepiše i potpiše saopštenje bivših članova ovog Savjeta, koje je vjerovatno i napisao direktor toga Radija, Dragić Rabrenović. Da li je to predsjedniku Skupštine Džemalu Ljuškoviću naloženo sa istog mjesta iz kafane, gdje se sastavljala ova odluka i birao ovaj Savjet Radija, ne znamo, ali ovim putem želimo poručiti predsjedniku Skupštine Džemalu Ljuškoviću, da više nećemo dozvoliti da se ni jedna odluka koja se usvaja na Skupštini, sastavlja u bilo čijoj privatnoj kafani.

Takodje, da ćemo se izboriti da Radio Bijelo Polje konačno preuzmu gradjani Bijelog Polja, jer ovaj Radio je Javni servis gradjana Bijelog Polja, a nikako privatni servis Aleksandra Žurića, Džemala Ljuškovića ili Dragića Rabrenovića.

Takodje, pozivamo direktora Radija Bijelog Polja i njegovu suprugu glavnu urednicu Andrijanu Rabrenović, obzirom da krše Zakon o medijima, član 26, da objave reagovanje NVO,,Euromost’’,  na saopštenje koje su objavili bivši članovi savjeta RBP na ovom Radiju.

U reagovanju predsjednika Skupštine Džemala Ljuškovića se navodi:

Smatramo da je kompletan postupak izbora Savjeta lokalnog javnog emitera Radio Bijelo Polje sproveden u skladu sa Zakonom i u propisanoj proceduri. Nadalje, u narednom periodu u odgovarajućem postupku utvrdiće se i eventualna odgovornost zaposlenih u Skupštinskoj službi ako su Upravnom sudu uputili, eventualno, nepotpun odgovor na tužbu i bez potrebne dokumentacije, što je bio i osnov za donošenje takve odluke vijeća Upravnog suda Crne Gore.

Inače, Skupština opštine Bijelo Polje će primijeniti presudu suda i ponoviti proceduru izbora Savjeta .

No, ubijeđeni u suštinsku ispravnost sopstvenog postupka preostalim pravnim sredstvima ćemo nastojati da dokažemo ispravnost naših postupaka,kazao je predsjednik Skupštine Džemal Ljušković u svom saopštenju koje je objavljeno na sajtu ove opštine.