Zakon o akademskom integritetu propisuje ko i na koji način podnosi Etičkom komitetu predlog za utvrđivanje akademskog integriteta.

foto:Savo Prelević

Sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Nada Rabrenović prihvatila je predlog tužiteljke Ane Radović, pa će se tako od Etičkog komiteta zatražiti informacija o statusu predloga za utvrđivanje akademskog integriteta suspendovane vanredne profesorice Pravnog fakultreta Bojane Lakićević-Đuranović.

Ona je to saopštila na jutrošnjem ročištu.

Rabrenović je prošle sedmice najavila da će za osam dana odlučiti po predlogu tužiteljke Radović da se od etičkog komiteta zatraži informacija o statusu ovog predmeta, a današnju odluku obrazložila činjenicom da Zakon o akademskom integritetu propisuje ko i na koji način podnosi Etičkom komitetu taj predlog.

Objašnjava da bi to moglo biti značajno za ovaj predmet.

Pred Osnovnim sudom vodi se proces protiv Lakićević-Đuranović, po krivičnoj prijavi Centra za građansko obrazovanje, zbog sumnje da je specijalistički rad studenta Đorđija Drinčića, kojem je svojevremeno bila mentorka, objavila kao svoj autorski, u beogradskom stručnom časopisu “Pravni život”.

Predsjednik Etičkog komiteta, profesor Bogdan Ašanin, potvrdio je “Vijestima” prošle sedmice da to tijelo radi na ovom, ali i na još nekoliko predloga za utvrđivanje akademskog integriteta Lakićević-Đuranović, koji su pristigli krajem godine.

Izvor:Vijesti