Erdogan naredio da se ne koriste usluge kompanije „Mekinsi“

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan naredio je svojim ministrima da prestanu da koriste konsultantske usluge  američke firme „Mekinsi“, nakon što su sporazum sa njom kritikovali predstavnici opozicije.

Prošlog mjeseca, ministar finansija Barat Albajrak, koji je i Erdoganov zet, izjavio je da je Turska odlučila da radi sa firmom „Mekinsi“ kako bi brže implementirala srednjoročan ekonomski program, prenosi Rojters.

Lider najveće opozicione stranke, Republikanske narodne partije, Kemal Kiličdaroglu optužio je ove nedelje Erdogana što angažuje američku firmu u vrijeme kada su odnosi sa Vašingtonom narušeni hapšenjem američkog sveštenika u Turskoj i drugim problemima.

„Ta osoba (Kiličdaroglu) pokušava da nas satjera u ćošak postavljajući pitanja o konsultantskoj firmi koja je u cjelosti isplaćena kako bi nam pomogla u ekonomskom menadžmentu. Da mu ne bih dao za to šansu, rekao sam svojim ministrima da ne koriste više njihove usluge“, rekao je Erdogan članovima svoje stranke.

Erdogan je dodao i da je Turska otvorena za investicije i podršku, sve dok bilo koji ugovor ne utiče na njen suverenitet.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor