Ova turistička sezona neuporedivo je bolja od prošlogodišnje, kazao je predsjednik Asocijacije turističkih agencija Crne Gore Orhan Hodžić. Smatra da je nacionalni avioprevoznik za kratko vrijeme postao operativan i iznio ozbiljnu turističku sezonu.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da je pitanje da li se ova sezona trebala ovako pripremiti i održati, jer je zdravstveno stanje stanovništva i turista ugroženo zbog epidemiološke situacije.

“Dobro je što su granice otvorene, posebno za zemlje regiona, imamo veliki broj turista iz Srbije, BiH, dolaze Albanci. Region se skoncentrisao na Crnu Goru i desio se veliki bum, ali koliko smo spremni i za to veliko je pitanje, jer su velike kolone i gužve”, rekao je Hodžić.

Ostaje, kaže, pitanje da li će doći do realizacije postsezone, zavisno od epidemiološke situacije u zemlji i regionu.

Hodžić je rekao da je Crna Gora ove godine dala korektne cijene hotelskog smještaja, iako je sve ostalo skupo.

Govoreći o radu nove aviokompanije, on je rekao da je Crna Gora za samo četiri mjeseca osnovala Er Montenegro, koji je za taj period postao operativan.

“Sa jednim avionom u vlasništvu, i jednim iznajmljenim Er Montenegro je iznio ozbiljnu turističku sezonu u njihovim mogućnostima koliko je bilo realno. Slovenci nakon ukidanja Adria Ervejza još nijesu u mogućnosti da osnuju novu kompaniju”, podsjetio je Hodžić.

On je rekao da bi kompletna turistička privreda i građani menadžmentu Er Montenegra trebalo da daju maksimalnu podršku jer je njihova borba bila nevjerovatna.

“Napravili su dobre rezultate, povezali su ponovo Podgoricu i Tivat sa nekim destinacijama sa kojima nijesu povezane, a između Podgorice i Beograda, i Tivta i Beograda, ono što je bilo skupo kod Er Srbije, Er Montenegro je uspio da balansira i da ponudi prave cijene”, rekao je Hodžić.

Zahvaljujući Er Montenegru, kako je rekao, i crnogorske turističke agencije su dobile priliku da rade.

Izvor:RTCG